Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO U MAKSIMIRU

Što slijedi Dinamu: Vodit će ga Uprava, pučistima otkazi, a od ponedjeljka kreće najvažnija stvar za klub

Zagreb: Izlazak skupštinara iz hotela nakon završene skupštine
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
10.03.2023.
u 08:22

Jedan od onih koji će dobiti otkaz je i Marijan Vlak, koji je izabrao krivu stranu i ostao lojalan Mamiću. Navijači pak iščekuju oformljenje radne skupine za novi Statut

Nakon burne Skupštine dinama koja na kraju nije imala kvorum, jer su "mamićevci" napustili sjednicu, mnogi se pitaju što sada slijedi Dinamu i na koji će način klub funkcionirati. Funkcionirat će normalno, a vlast će osim predsjednika Barišića imati članovi Uprave Dario Šimić i Vlatka Peras kojim će se u iduća 24 sata pridružiti još jedan ili dva člana Uprave. Izvršnom odboru mandat ističe već sutra, ali taman da imenuje tog jednog ili dva nova člana Uprave.

Kada će se sazvati nova skupština. Mamićevi pučisti mogu, uz 41 potpis, sazvati izvanrednu skupštinu, ali to mogu učiniti tek za četiri mjeseca, pošto su jednu izvanrednu skupštinu neuspješno već pokušali sazvati prije dva mjeseca. A ako tada i sakupe taj famozni 41 potpis, u što je teško vjerovati jer jučer su imali samo 34 glasa, Barišić bi imao još dva dodatna mjeseca u kojima bi morao sazvati skupštinu. U svakom slučaju, Barišić, Šimić i Peras imaju još barem šest mjeseci mira za vođenje kluba.

Jučerašnja skupština ustvari je pokazala da je Mamićev kraj neminovan, njegov broj sljedbenika u samo mjesec dana smanjio se s 45 na 34, i bit će u daljnjem padu. Jer, neki će se još pokušati ukrcati na pobjednički vlak. A oni koji to ne žele, pogotovo među zaposlenicima kluba koji su članovi skupštine, dobit će otkaz!

Među njima bit će i legenda kluba Marijan Vlak, koji je pokazao da ostaje vjeran Mamiću. A kao takav bit će označen pučistom, te će ga izbaciti iz kluba. Što je i jedino logično, jer što će ti u klubu čovjek koji ti radi o glavi i "špijunira" za čovjeka iz Međugorja, odnosno za Zorićevu i Mamićevu struju. Jedino logično je da se Barišić riješi takvih ljudi i da klub počne raditi u kakvom-takvom miru.

09.08.2019., Zagreb - Maksimir. Igraliste Hitrec Kacijan. 17. Memorijani turnir Mladen Ramljak. Skupina A. Dinamo - Albanija U19. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jedan od onih koji će odletjeti sigurno će biti i još jedan zaposlenik kluba Dalibor Poldrugač, koji je također, na jučerašnjoj sjednici, stao uz struju Zdravka Mamića.

Neke čistke će se u narednim danima sigurno dogoditi, sve za lakše funkcioniranje kluba, a ono što najviše zanima navijače je izjava Mirka Barišića da u ponedjeljak kreće izrada novog Statuta dinama, odnosno da će se oformiti radna grupa za novi statut. A u toj radnoj grupi bit će i predstavnici navijača. Jučerašnja sjednica Skupštine ustvari je pokazala koliko je novi statut potreban. Da postoji normalan Statut, ne bismo sigurno gledali sramotu i kaos od jučerašnje skupštine. A vrlo brzo vidjet ćemo hoće li taj novi statut ići u smjeru "jedan član, jedan glas".


 

Komentara 36

KV
kvasac
08:41 10.03.2023.

nek novinar pojasni koja je to kriva strana... i zbog čega? vlak je na krivoj strani..? koja je to strana kriva u dinamu? super je ovo gledati, ovak, bočno, sa strane. klub koji redovito igra ligu prvaka, prodaje igrače za ozbiljne novce, pun novca, je zanimljiv svima, posebno onima koji ništa svojeg nisu uložili, a htjeli bi omastiti. ako bude skupštinom upravljala ekipa koja neće svojim novcem stajati iza klub, već čerupati ga, onda dinamu slijedi sudbina hajduka. imat će navijače, koji će drmati klubom, iza njih će stati gradska politika, a vrh uspjeha bit će kvalificirati se u konferencijsku ligu. po čemu će se natjecati rame uz rame sa hajdukom. ligu prvaka će gledati kao i mi, uz čips, pivu, sok, mobitel u ruci, s povremenim pogledom na veći ekran.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:45 10.03.2023.

Novinar očito misli da je on napravio više za Dinamo od legende Marijana Vlaka budući da ga je svrstao na "pogrešnu stranu"?!

JB
Jednonogi.Brabonjak
08:49 10.03.2023.

Oni presuđuju tko je kriva strana, tko je pučist, tko je passe, tko je ,, navijač, a tko huligan ", kriminalac... Dinamo napredan ima kriminalca koji ga je okrao , a moj Hajduk koji očerupan ko stara kokoš nema kriminalacainalaca i kradljivaca.... a da ne pričamo crtanju i izjavama protiv repke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije