BRAZILAC O SP-U

Melo: Dodig mi je rekao "Brazil je dobar, ali nema šanse protiv Hrvatske"

Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
07.02.2014.
u 10:00

- Upravo mi je Dodig javio za ždrijeb i tu utakmicu. Rekao mi je otprilike: “dobri ste, ali nemate šanse”. Sigurno je da će to biti naša velika tema do same utakmice, malo ćemo se i kladiti - rekao je Melo.

Bilo je to neugodno iznenađenje, Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo, wimbledonski finalisti, polufinalisti US Opena i londonskog Mastersa, pobjednici Šangaja, nisu prošli ni prvo kolo turnira parova na PBZ Zagreb Indoorsu. Naletjeli su na njemačkog tenisača Philippa Marxa i Slovaka Michala Mertinaka (pobjednika Zagreba iz 2006.), koji su nadahnuto odigrali protiv prilično ukočenih prvih nositelja. I dok je Dodig bio još zauzet pojedinačnom konkurencijom, Melo je imao prilično vremena i bez problema se odazvao molbi za kraći razgovor.

- Znam da su Ivanovi navijači očekivali više od nas, ali u Zagrebu je konkurencija vrlo jaka. A na turnirima parova je tako, možete osvojiti naslov, ali i ispasti u prvom kolu. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti uspješniji - kazao je Marcelo Pinheiro Davi de Melo, kako glasi puno ime 30-godišnjeg Brazilca.

Dakle, doći ćete i sljedeće godine.

- Zašto ne? Turnir je odlično organiziran, Zagreb mi se svidio, posebno Gornji grad, hrana je odlična... Istina, za nas Brazilce malo je hladno, ali igra se u dvorani. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti Ivan i ja nastupiti i u Brazilu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najavili ste da vam je glavni cilj ove godine osvajanje Wimbledona?

- Igrali smo već u finalu i to nam otvorilo nove vidike na Grand Slam turnire. Sad znamo da na svakom od njih možemo otići daleko. Nadam se da ćemo ove godine učiniti korak više i u Wimbledonu osvojiti krunu te Hrvatskoj i Brazilu donijeti Grand Slam naslov.

Osim što su partneri na terenu, Melo i Dodig su postali i veliki prijatelji. Neće ih valjda utakmica između Brazila i Hrvatske na nogometnom SP-u posvaditi?

- Upravo mi je Dodig javio za ždrijeb i tu utakmicu. Rekao mi je otprilike: “dobri ste, ali nemate šanse”. Sigurno je da će to biti naša velika tema do same utakmice, malo ćemo se i kladiti. Moguće je da će brazilski nogometaši na otvaranju biti malo pod pritiskom, ali ako zabijemo na vrijeme, otvorit će nam se - uvjeren je Melo koji, kao i svi Brazilci, o nogometu zna gotovo sve. U mladosti je trenirao i nogomet i tenis, no onda je u 15. godini prevagnuo tenis.

- Nadam se da ćemo u Wimbledonu ostati do kraja, ali nakon toga ću se odmah vratiti u Brazil, u svoj Belo Horizonte, u kojem će igrati polufinale. Za ulaznice se organizirala lutrija za koju sam se i ja prijavio, ali nisam izvučen. Srećom brat je dobio, pa ja sad moram nabaviti ulaznicu samo za sebe. Velika je pomama, ali kako je moj sponzor i jedan od sponzora saveza, nadam se da ću na ipak uživo gledati tu utakmicu - najavio je naš dragi gost, peti tenisač svijeta u konkurenciji parova i osvajač 13 turnira - u istoj konkurenciji.

>> Kakvo razočaranje! Dodig i Melo ispali već u prvom kolu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije