REALIZIRAO JEDANAESTERAC

Messi otkrio kako se pripremio za Livakovića: 'Shvatili smo što radi kod svakog penala'

FIFA World Cup 2022 / Argentina - Croatia 3-0.
Foto: Tom Weller/DPA
1/4
15.12.2022.
u 09:12

- Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam uradio i uspio sam - ispričao je ponajbolji nogometaš svijeta.

Argentina je jedan od dva finalista Svjetskog prvenstva u Kataru. Gaučosi su prekjučer s 3:0 u polufinali izbacili hrvatsku reprezentaciju, a prijelomni trenutak susreta dogodio se u prvom poluvremenu kada je sudac Daniele Orsato svirao dvojbeni kazneni udarac nakon sudara Juliana Alvareza i Dominika Livakovića.

>> Luka Modrić ogorčen suđenjem: 'Orsato je jedan od najgorih, čista katastrofa! Penal nas je uništio'  

Loptu je na bijelu točku postavio Lionel Messi. Naš vratar pročitao je stranu, ali šut je bio presnažan i završio u gornjem kutu mreže. Ponajbolji nogometaš svijeta argentinskim je medijima rekao kako se pripremao za Livakovića.

- S našim golmanima Martinezom i Rullijem detaljno sam proučio tehniku hrvatskog vratara, posebno kod izvođenja penala. Odmah smo shvatili da uvijek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tijela 'pokažu' gdje će pucati. Zato sam shvatio da ne smijem čekati, nego pucati što prije. Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam uradio i uspio sam - ispričao je.

Momčad izbornika Lionela Scalonija u finalu će igrati protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza, koji su sinoć porazili Maroko (2:0). Argentinci su prethodno u finalu bili 2014., kada ih je nakon produžetaka minimalnim rezultatom porazila Njemačka. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 49

Avatar Asterix
Asterix
09:21 15.12.2022.

Eto, znao je da će dobiti penal.

RH
Rhaenyra
09:41 15.12.2022.

Zaboli nas za Messija, ljigavca kojem se cijelo prvenstvo namješta izmišljenim penalima, a što nije ni čudno pošto se prvenstvo odvija u Katru, domovini šeika koji drže PSG.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:30 15.12.2022.

Zato se bacio u 16 m već u 15 minuti. Dok je još imao dovoljno svježine da pogodi u rašlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije