PREMA DANSKOJ

Metličić: Dvije stvari će biti ključne, Šprem: Moramo biti savršeni, zbog ovog će nas pogaziti

Hrvatska protiv Maroka u posljednjoj utakmici skupine SP-a
Foto: PIXSELL
1/4
17.01.2023.
u 22:40

- Bit će malo drugačije. Sigurno će igrati 6-0 obranu. Moramo ih otvoriti vanjskim šutem. Ovo je bila obrana 3/3 protiv 6-0 obrane. Šarac, Martinović i Duvnjak su pod povećalom. Svi praktički. Prekosutra moraju biti pravi. Čvrsti u obrani. Imati 10-15 obrana. Moramo imati kontre - složili su se.

Goran Šprem i Petar Metličić prokomentirali su pobjedu hrvatske rukometne reprezentacije nad Marokom (36:24) u 3. kolu Svjetskog prvenstva. Naši su rukometaši ostvarili drugu pobjedom zaredom nakon što ih je na otvaranju natjecanja porazio Egipat. Spomenuti komentatori kritizirali su na početku Luku Cindrića, koji im je odgovorio sjajnim nastupom.

- Sve je to bilo taktički. Razmislit ćemo malo još večeras pa do sljedeće utakmice. Danas se osjećao komotno. Bio je eksplozivan, brz, to je dobro iskoristio. To je njegova tipična igra iz Barcelone. Isprike na kritikama. Ovo te napunim samopouzdanjem. Ovakva igra, stopostotni šut, 9/9, svaka čast - započeli su. 

- Bit će malo drugačije. Sigurno će igrati 6-0 obranu. Moramo ih otvoriti vanjskim šutem. Ovo je bila obrana 3/3 protiv 6-0 obrane. Šarac, Martinović i Duvnjak su pod povećalom. Svi praktički. Prekosutra moraju biti pravi. Čvrsti u obrani. Imati 10-15 obrana. Moramo imati kontre - složili su se.

17.01.2023., Jonkoping, Svedska - Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - Maroko. Luka Cindric, Amine Harchaoui Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL / DHMZ

- Po ovome prikazanom, ne možemo biti veliki optimisti. Ali, dok nada postoji, moramo vjerovati u njih. Ovo danas nema smisla komentirati - rekao je Metličić.

- Dvije stvari će biti ključne. Što više ih natjerati šest na šest i defanzivna tranzicija. Povratak naših i zamjene koje radimo. Vraćanje, te zamjene koje radimo, a radit ćemo sigurno jedino, i da nemaju laganih golova - zaključuje Metličić.

- Maroko je danas u 55. minuti moramo mijenjati dva igrača-obrana napad. To je nešto zbog čega će nas Danska pogaziti. Druge reprezentacije rade izmjene daleko kvlaitetnije nego mi- završio je Šprem. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije