višak u realu

Metzelder potpisao za Schalke

Christoph Metzelder
Marko Lukunić/Pixsell
27.04.2010.
u 11:12

Nagađanje koje su u utorak ujutro donijeli njemački mediji pokazalo se točnim. Christoph Metzelder je potpisao trogodišnji ugovor sa Schalkeom, objavio je trenutno drugoplasirani klub Bundeslige.

Branič koji je s njemačkom nogometnom reprezentacijom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu 2002. i treće mjesto četiri godine kasnije, ostat će u klubu iz Gelsenkirchena do 30. lipnja 2013. godine.

U Schalke dolazi bez odštete budući da mu predstojeće ljeto istječe ugovor s madridskim Realaom u kojem se u protekle tri godine, zbog učestalih ozljeda, nije previše naigrao. Danas 29-godišnji Metzelder se zapravo vraća u Schalke u kojem je kratko vrijeme bio član juniorske momčadi.

Najveći je trag ipak ostavio u dortmundskoj Borussiji za koju je igrao od 2000. do 2007. godine, a 2002. je osvojio i naslov njemačkog prvaka. Za "elf" je ubilježio 47 nastupa, a posljednji se dogodio u finalu Europskog prvenstva 2008. godine, kada su Nijemci poraženi od Španjolske s 1-0.



Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije