Kaže da je sve planirao

Cro Cop: Iz kuta su mi rekli da moram završiti borbu jer mi je prijetio prekid!

Mirko Filipović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
12.04.2015.
u 09:20

- Vjerovao sam da ću meč dovršiti u trećoj ili četvrtoj rundi. U prve dvije sam se dobro branio, iako je on bio u dominantnoj poziciji. Dobio sam par laktova. Ali na kraju je stvarno završilo točno onako kako smo planirali.

Mirko Filipović na konferenciji za novinare nakon meča pojavio se sa šavovima na glavi, vidno umoran, ali i sretan zbog velike pobjede u svom prvom meču nakon povratka u UFC.

- Za mene je ovo bila jako bitna borba, jedna od najvažnijih u karijeri, i znao sam da ju moram dobiti. Priprema za meč bila je odlična i znao sam da imam vremena i da moram biti strpljiv jer bilo je pet rundi dogovoreno. Naša strategija je bila da prve dvije runde čekam te da u napad krenem tek u trećoj rundi. Ne želim se sada praviti pametan tu, no takvu smo taktiku napravili i nje sam se držao. Nije bilo lako, Gonzaga je odličan borac. Taktika je bila kružiti, umoriti ga i dovršiti u trećoj rundi. Upravo se to dogodilo, rekao je Cro Cop pa nastavio:

- Gonzaga me pogodio laktom u drugoj rundi. Nisam vidio kako me zarezao ni koliko je duboko. Osjećao sam se dobro. Iz kuta su mi rekli da ga moram završiti u trećoj rundi jer bi sudac mogao prekinuti borbu. Zato sam krenuo.

Kaže da niti jednom nije izgubio vjeru u sebe, cijelo vrijeme razmišljao je samo o pobjedi.

- Vjerovao sam da ću meč dovršiti u trećoj ili četvrtoj rundi. U prve dvije sam se dobro branio, iako je on bio u dominantnoj poziciji. Dobio sam par laktova. Ali na kraju je stvarno završilo točno onako kako smo planirali.

Novinari su ga upitali i o planovima za budućnost, ali nije previše otkrio.

- U ovom trenutku ne razmišljam o tome, želim samo što prije otići u hotel i odmoriti se, a sutra već putujem u Hrvatsku, dodao je Filipović i otkrio da mu se sviđa boriti se u Europi jer može doći automobilom, a nema ni problema s vremenskom razlikom.

>>Mirko se oglasio na Facebooku: Hvala svima, ova operacija je gotova

>>Pogledajte kako je Cro Cop nokautirao Gonzagu!

>>Filipović dobio nekoliko šavova, Gonzaga završio u bolnici s potresom mozga

Komentara 20

Avatar Bik
Bik
09:41 12.04.2015.

u pravu je, niko nevoli Match od 10 sekundi pogotovo kad se bore 2 legende. sigurno su bile naporne pripreme za par minuta borbe.. Respekt Mirko !!

PI
pidocha
10:06 12.04.2015.

ostajem pri svom mišljunju da je naš cro cop penzioner.ima je sriću kod poluge i nije mi još jasno kako je to gonzaga propustia.no,čestitke crocop-u u trećoj rundi ga "ubia"

DU
Deleted user
13:39 12.04.2015.

Čestitke Mirku ali ne volim pretjerivanje i euforiju koju su potencirali prvo novinari a onda i navijači. Gledao sam ga u K-1 , gledao sam sve PRIDE-ove, gledam UFC od negdje 30-tog pa do danas i mislim da mogu reći da je Mirko blijeda sjena od onog kakav je bio , jednostavno godine čine svoje . Nema više kretanja , udaraca rukama u serijama , agresije a o nogama da ne govorimo kao da je zaboravio na njih . Ruše ga svi kako hoće a to mu je bila jedna od glavnih osobina da ga je bilo vrlo teško srušiti jer se uvijek izmakao ili izmigoljio iz pokušaja parteraša da ga sruše na leđa. Prve dvije runde su bile katastrofa ,Mirko ga praktično nije dotaknuo a u svakoj ga je Gonzaga rušio vrlo lako i po dvije minute mu sjedio na prsima u najdominantnijoj mogućoj poziciji a samo se čekalo kad će završiti borbu . Gonzaga sva sreća nije uspio a to mu se vratilo u trećoj kad je u klinču dobio dva lakta i još pokoji udarac koji ga je ošamutio i srušio a Mirko je odlično iskoristio priliku kakvu Gonzaga nije znao u prve dvije runde. Ovaj put je završilo dobro za Mirka ali svaki borac koji pogleda tu borbu će znati (ako već nije) taktiku koju treba napraviti ubuduće protiv Mirka . Ovo da ga Mirko je htio umoriti u prve dvije runde baš ne drži vodu jer ga ničim nije umarao , ni tempom ni udarcima , jedino ga je "umarao" primajući razorne udarce na podu . Kažem čestitke da ali euforija nikako ne jer se ovaj put provukao kroz iglene uši...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije