Hajduk - Cibalia 1:2

Miše nakon poraza: Zašto se Hajdukovi igrači plaše?

Hajduk
Ivo Čagalj/Pixsell
30.04.2011.
u 21:03

Stanko Mršić sa svojom Cibalijom ponovno je bio crna mačka za Hajduk, u Poljudu su Vinkovčani sasvim zasluženo slavili s 2:1 (1:1).

S obzirom na Hajdukovo stanje nije to nikakvo iznenađenje.

Nije Ante Miše mogao biti zadovoljan onim što je njegova momčad prikazala u prvom dijelu. Ni traga onoj agresiji, borbenosti koju je tražio od svojih igrača. Bio je to Hajduk na kakvog smo naučili još tamo od rujna prošle godine. Dakle, trom, kompliciran, slab, s puno pogrešaka u osnovnim elementima nogometne igre. Jedino vrijedno spomena iz igre bijelih u prvom dijelu bio je vodeći pogodak Čopa iz 12. minute. Dok je Cibalia očekivala direktan udarac na gol Andrić je iz slobodnog udarca proigrao Tomasova, koji je odmah ubacio za Čopa i bilo je to 1:0 za Hajduk. Mat u tri poteza, krasna akcija, očito dogovorena, ali to je premalo za ozbiljnu momčadi.

Tek što je Cibalia krenula s centra stiglo je poravanje. Jozinović se spetljao, odbio od Čuljka, koji je čekao, čekao i dočekao Prgometa. Napadač Cibalije s lakoćom je poentirao za 1:1.

Do kraja prvog dijela Hajduk je imao nekakvu inicijativu, ali to je bilo samo prividno. Cibalia je bila konkretnija, ozbiljnija, Kresingerov udarac za malo je prošao pored vratnice, a Jurićev udarac glavom Radošević (branio je umjesto Kalinića koji je na treningu dan prije utakmice ozlijedio rame) je uspio obraniti.

Predsjednička premijera Hrvoju Malešu ostat će u neugodnom sjećanju, novi vođa bijelih u svečanoj je loži gutao knedle. Jedino što mu je moglo goditi je to što mu se svatko poželio javiti, stisnuti ruku. Puno je onih u i oko Hajduka koji kod novog šefa žele steći povoljne startne pozicije. Član uprave zadužen za struku Milo Nižetić utakmicu je, sukladno svojim običajima, odgledao sa zapadne tribine, nije htio u svečanu ložu. A na stadionu nikad manje gledatelja ove sezone. Tako je to već godinama krajem prvenstva, jer u to doba bijeli već godinama igraju bez imperativa. Dinamo u proljeće riješi sva pitanja oko titule, a Hajduk se priprema za slijedeću sezonu.

Ni drugi dio, unatoč savjetima u svlačionici, nije ponudio bolje izdanje Hajduka. Miše je posegnuo za promjenama, umjesto Tičinovića i Marina Ljubičića ubacio je Trebotića i Krešu Ljubičića. Ali, u 60. minuti Miše se uhvatio za glavu. Opet su na djelu bili Prgomet i Čuljak, samo su zamijenili mjesta. Prgomet je odigrao povratnu za natrčalog Čuljka koji je prizmenim udarcem pogodio za vodstvo Cibalije od 2:1. Hajduk je do kraja pokušavao stići vodstvo, ali sve je to bilo slabo. Navijači su se sprdali sa svakim potezom svojih igrača, odnosi između sjevera i igrača dosegnuli su najnižu moguću razinu... Zvižduci su se orili Poljudom.

- Ovo mi je prva pobjeda u Splitu, prava nagrada mojim igračima za kup kojeg smo izgubili zahvaljujući sucima. Oduševili smo splitsku publiku, možda smo mogli još koji pogodak zabiti. Teško je raditi u malom klubu, valjda će mi se jednog dana ostvariti san i da ću postati Hajdukov trener. Stalno se nešto izrodi, nikako da se ostvari da dođem ovdje. Vjerujem u svoj rad i da ću kad-tad dobiti prigodu raditi u Poljudu - kazao je Stanko Mršić, trener Cibalije.

Ante Miše, trener Hajduka je dodao:

- Cibalia je bolje stala na terenu od nas, mi smo imali problema kod odbijenih lopti, nije mi jasno zašto se Hajdukovi igrači plaše, oni nisu igrači nekog nižerazrednog kluba. Napadački smo u prvom  dijelu odigrali loše, puno problema bilo je u protoku lopte. Inicijativa u nastavku nije urodila plodom. Ovo su navike otprije, Hajduku predstoji puno posla da se sve ispravi... I tehnički i taktički... A o samopouzdanju neću ni govoriti. Razočaran sam, tražio sam borbenost, agresivnost. Igrači nisu bili na nivou Hajduka, zbog toga smo izgubili. Oni se moraju znati nositi s pritiskom, jer ovo je Hajduk. Pokušavam promijeniti neke stvari, ali nemam čarobni štapić.

Stadion Poljud. Vrijeme oblačno, kišovito. Gledatelja 2000. Sudac Marijo Strahonja (Zagreb) 7.
Strijelci: 1:0 Čop (12, Tomasov), 1:1 Prgomet (13. Čuljak), 1:2 Čuljak (60, Prgomet).

Hajduk: Radošević 5 – Bulku 5, Maloča 5, Vejić 5, Jozinović 5 – Tičinović 5 (od 57. Trebotić 5), Andrić 5,5, M. Ljubičić 5 (od 57. K. Ljubičić 5), Tomasov 6 – Vukušić 5, Čop 6. Trener Ante Miše.

Cibalia: Mašić 6 – Božić 6,5, Parmaković 6 (od 39. Grgić 6), Lučić 6,5, Duvnjak 6,5, Rugašević 6 (od 75. Šimunec -) – Čuljak 7, Mazalović 6,5, Jurić 6,5 – Kresinger 6,5, Prgomet 7 (od 86. Koledić -). Trener Stanko Mršić.

Crveni karton: Bulku (89, udaranje protivnika)
Igrač utakmice: Tomislav Čuljak.

HNL, 27. kolo: Hajduk-Cibalia 1:2, Istra-Varaždin 2:0, Šibenik-Dinamo 0:2, Zadar-H.dragovoljac 1:0.

Ključne riječi

Komentara 27

ZA
zagrebHR
21:34 30.04.2011.

hajduk je neozbiljan klub jer svake sezone mijenja 2-3 trenera, osnovna stvar je da igrači nemaju kvalitetu da bi postigli više ciljeve i to je uzrok svemu. hajduk je smijenio poklepovića jer je izgubio dvije utakmice a onda iza toga vučević nije napravio ništa a sad i miše gubi, totalno besmislene smjene koje ništa ne rješavaju.

MA
Majur
21:53 30.04.2011.

e da.....kriv je....ajmo ajdukovci,ajmo...tko je kriv...tudjman,mamic,canjuga,sudci,delegati,boysi, zagreb....svi osim hajdukovaca samih.Glavno da je nova uprava na svecanosti njoj u cast odmah \"ocesala\" dinamo....Jad i bijeda ostala od dispeta i nogometnog majstora sa mora....

UN
unbekant
11:52 01.05.2011.

\"Stadion Poljud.Vrjeme oblacno,kisovito.Gledatelja 2000-tisuce\". I eto zbog cega Hajduk izgubi tekmu,zasto Splicani nisu imali 50.000-tisuca gledatelja i sigurno nebih izgubili,a ovako jad i bjeda,kako igraci tako i gledatelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije