DINAMOV JUNAK

Mislav Oršić: U mobitelu imam milijun poruka, nisam mogao vjerovati kada sam vidio redove za ulaznice

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
07.09.2022.
u 11:47

Ovo je jako težak poraz, no lijepo mi se bilo opet vratiti u Maksimir. Naravno da bih se jednog dana htio vratiti u moj Dinamo ako se ukaže prilika - kazao je Mateo Kovačić

Dinamov strijelac Mislav Oršić donio je još jednu povijesnu pobjedu svojoj momčadi. Svi još pamtimo njegovu izvedbu protiv Tottenhama ali ova pobjeda ima, sasvim sigurno, posebnu težinu. Uostalom, taj pogodak Dinamu je izravno donio financijski bonus od 2,8 milijuna eura ili 21 milijun kuna!

- Pogoci Tottenhamu mi se ne mogu mjeriti s ničim, ali i ovaj mi je jako drag. Loptu sam malo potkopao, Kepa se tome nije nadao. Izgleda da mi leže londonski klubovi. Ozračje je bilo fantastično. Znali smo da će biti takva utakmica, da ćemo se morati non-stop braniti i pokušavati iz kontre i uspjeli smo. Zadnja linija bila je kompaktna, vezni red čvrst, Livaković je dao svoj obol. Svatko je ugradio svoj dio u ovo, svaki od 22 igrača i oni na klupi. S godinama smo narasli i skupili vrijedno iskustvo, ne riskiramo, teže gubimo loptu, to je najvažnije - istaknuo je Oršić.

Leže mu Englezi

Londonski klubovi mu leže, West Ham, Tottenham, Chelsea... A puno je navijača u najavi susreta predvidjelo da će baš Orša opet zabiti.

- Svi su to nekako najavljivali cijeli tjedan, ostvarilo se. Ne znam, kada su prije par dana ulaznice puštene u prodaju, nikada takav red nije bio. Nisam mogao vjerovati da je tolika potražnja. Kada je takvo ozračje na tribini i kada nas svi bodre i kada znamo da nam neće zviždati ako krene u lošem smjeru, onda je, naravno, puno lakše igrati. Imam milijun poruka u mobitelu, no nema euforije - dodao je Oršić.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Dinamov stoper Josip Šutalo.

- Očekivano teška utakmica, svjesni smo da je to jedna od najboljih europskih momčadi i pokazali smo da se možemo nositi s njima - kaže Šutalo.

Kapetan Arijan Ademi ni sinoć se nije štedio.

- Napravili smo stvarno dobre stvari, odigrali kvalitetnu utakmicu, pobijedili moćnog protivnika i kada se trebalo braniti, odlično mo to radili. Svaka čast igračima, treneru i svima. Zaslužena pobjeda - kazao je Ademi pa dodao:

- Šef nam je rekao tako i svjesno smo im prepustili loptu, igrali smo visoki presing. Dobro smo odradili zadatke, ima prostora da budemo još i bolji i nadam se da ćemo i biti u sljedećim utakmicama.

Dinamo deset utakmica u nizu nije primio pogodak.

- Napokon, baš onda kad je trebalo. I Livi je skinuo onu loptu. Svaka čast! - rekao je Ademi i odgovorio na pitanje tko mu je bio najbolji u Chelseaju:

- U nogometu je uvijek onoliko koliko ti da protivnik, a oni su bili ispod razine. A meni je Kovačić bio broj jedan - zaključio je Ademi.

Kova: Svaka čast...

A kako je sinoćnji poraz doživio Mateo Kovačić?

- Teško je prihvatiti poraz protiv koga god igrao. Niismo bili na razini na kojoj trebamo biti, nismo dobro ušli ni u sezonu. Dinamo je bio dobar, borben, kao što sam i očekivao. Ušli smo u probleme. Meni je bilo lijepo vratiti se na Maksimir, htio sam pobijediti, ali čestitam Dinamu, drago mi je zbog njih naravno - kazao je Kovačić.

Nakon tog pogotka nisu se Englezi znali vratiti...

- Svi znamo kakav je Petković kad je pravi, takav je zadnjih nekoliko mjeseci i takvog ga trebamo i reprezentaciji. Odlična utakmica, asistencija, dosta se borio…Odlična utakmica cijelog Dinama, ne samo Petka.

Emocije su bile snažne.

- Naravno da bih volio jednog dana vratiti se u Dinamo, ako se ukaže prilika. Još to ne znam... - zaključio je Kovačić. 

>> Novinar Večernjeg lista, Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu "Dinamo je, u svakom smislu, briljirao"

Ključne riječi

Komentara 1

BR
Brandfackel2
12:07 07.09.2022.

Više od dvadeset i jedan milijun kuna zaradio je (Mamićev) Dinamo za jednu večer. Potpuno legalno i zasluženo. Mrzitelji Dinama da bi "zaradili" tu svotu moraju ukrasti gotovo milijun kokoši ili sakupiti više od petnaest milijuna kilograma starog željeza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije