Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Mladi imaju priliku popraviti dojam: Skočić ide po drugu pobjedu kao izbornik mini vatrenih

Zagreb: Kvalifikacijski turnir za odlazak na EP 2023 U19, Hrvatska - Farski Otoci
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
13.10.2023.
u 14:02

izbornik Skočić je u zadnji čas morao raditi i neke preinake nakon što je izbornik A vrste Zlatko Dalić odlučio aktivirati pretpoziv napadaču Dionu Dreni Belji. Njegovo mjesto u mladoj vrsti pripalo je Rijekinu Franji

Mlada hrvatska reprezentacija za igrače do 21 godine, danas od 16 sati (MaxSport1) igra protiv Grčke U-21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine. Bit će to naša druga utakmica u skupini G u kojoj su još Portugal, Grčka, Farski Otoci, Andora i Bjelorusija.

Mini vatreni prvi su ispit odradili protiv Farskih Otoka u rujnu ove godine i slavili 4:2. Trijumf je to koji je zasigurno ostao u lijepom sjećanju izborniku Skočiću jer to mu je bila prva pobjeda kao izbornika naše mlade vrste.

GALERIJA Hrvatska izgubila od Turske (0:1). Vatreni će u Walesu morati puno bolje

Zagreb: Kvalifikacijski turnir za odlazak na EP 2023 U19, Hrvatska - Farski Otoci
1/45

– Nakon te pobjede, sada nas čekaju dvije utakmice u kojima ćemo nastojati nastaviti trend pozitivnih rezultata. Početak je uvijek vrlo bitan. Vjerujem da će na pravi način odgovoriti novim izazovima – govorio je tako prije nekoliko dana izbornik kojeg sada čekaju malo teži zadaci od Farskih Otoka. Hrvatska U-21 gostuje kod Grčke, a 17. listopada u Velikoj Gorici dočekuje Bjelorusiju.

Reprezentacija je na okupu od ponedjeljka, zajedno trenira i uigrava se za zahtjevno gostovanje. Inače, uspoređujemo li Hrvatsku i Grčku U-21, recimo da se mladi Grci prema Transfermarktu procjenjuju na 15 milijuna eura, dok mini vatreni vrijede 64,75 milijuna eura. Najvredniji eksponati u Skočićevu izlogu su Salzburgov Sučić (18 milijuna eura) i Dinamov Martin Baturina (15 milijuna eura).

VEZANI ČLANCI:

Ono što Skočića može veseliti jest dobra forma njegovih izabranika, a ponajviše Roka Šimića koji se sjajno snalazi u RB Salzburgu.

– U dobroj sam formi, dajem sve od sebe, izabrali su me navijači i za igrača mjeseca. Novi trener dao mi je šansu, ja sam je iskoristio i zasad sam prvi napadač. Drago mi je da sam tako došao u reprezentaciju na ove dvije bitne utakmice. Osjećam da sam napredovao, popravio sam se na tehničkom planu, kao i u golgeterskom smislu. Sada nam slijedi teška Grčka, ali imamo puno kvalitete, talenta i potencijala, budemo li pravi i posloženi, mi ćemo određivati ritam utakmice – rekao je mladi napadač koji hara Bundesligom u kojoj je već upisao četiri pogotka. Inače, Šimić je postigao ukupno šest pogodaka u malo više od mjesec dana. Pored četiri ligaška, strijelac je bio u Ligi prvaka, a zabio je i za mlade vatrene na gostovanju kod Farskih Otoka.

Ovaj susret protiv vršnjaka iz Grčke bit će mu 19. u dresu U-21 vrste, a za ovu je selekciju do sada zabio osam golova.

Skočić je u zadnji čas morao raditi i neke preinake nakon što je izbornik A vrste Zlatko Dalić odlučio aktivirati pretpoziv napadaču Dionu Dreni Belji. Njegovo mjesto u mladoj vrsti pripalo je Rijekinu Franji i ovo mu je drugi put da se priključuje hrvatskoj U-21 reprezentaciji.

VIDEO Dalić o ustaškim pjesmama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije