POTVRDILI IZ KLUBA

Mladi vatreni na korak do transfera karijere! Dalićev dragulj ide prema vrhu

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu, Hrvatska u dvije minute okrenula utakmicu na 2:1
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
01.08.2024.
u 11:41

"Iz njega ćemo sigurno izvući najbolju verziju", istaknuo je dužnosnik Real Sociedada. Sučić, rođen u Austriji, ima ugovor sa Salzburgom do ljeta 2025. Tržišna vrijednost mu se kreće oko 15 milijuna eura

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić na korak je do prelaska iz austrijskog Salzburga u španjolskog prvoligaša Real Sociedad, rekao je u četvrtak ujutro dužnosnik kluba iz Baskije. "Sporazum još uvijek nije zaključen, ali je blizu", rekao je dužnosnik Real Sociedada za Hinu. Sučić, 21-godišnji vezni igrač, trebao bi zamijeniti 28-godišnjeg španjolskog reprezentativca Mikela Merina koji je blizu odlaska iz kluba.

Real Sociedad je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u španjolskom prvenstvu. Igrao je u Ligi prvaka u istoj skupini sa Salzburgom pa je vodstvo kluba moglo uživo vidjeti Sučića. Hrvatski veznjak je prije osam mjeseci odigrao svih 90 minuta u gostujućem remiju 0-0 dok je prethodno igrao 11 minuta u domaćem porazu od 0-2.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili
Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu, Hrvatska u dvije minute okrenula utakmicu na 2:1
1/19

"Iz njega ćemo sigurno izvući najbolju verziju", istaknuo je dužnosnik Real Sociedada. Sučić, rođen u Austriji, ima ugovor sa Salzburgom do ljeta 2025. Tržišna vrijednost mu se kreće oko 15 milijuna eura, podatak je specijalizirane stranice Transfermarkt. Dosad je igrao samo u Austriji, a za hrvatsku reprezentaciju je upisao deset nastupa. Igrao je u sve tri utakmice na Europskom prvenstvu, 25 minuta protiv Španjolske, 45 minuta protiv Albanije i 70 minuta protiv Italije. U četvrtak nije bio dostupan za komentar.

Lokalne novine Diario Vasco izvijestile su u četvrtak ujutro da Real Sociedad i Salzbug vode razgovore, a da Sučića dijele sati od dolaska u primorski grad San Sebastian. Real Sociedad je u siječnju doveo u svoj podmladak Luku Petrovića, 16-godišnjeg napadača s hrvatskim i švedskim državljanstvom, iz švedskog AIK Solne. Za baskijski klub je od 1998. do 1999. igrao i nekadašnji Dinamov napadač Igor Cvitanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije