Liga prvaka

Mladići iz Zagreb CO-a na kušnji protiv Barcinih "djedica"

'Croatia\'s Zlatko Horvat celebrates after defeating Denmark in their men\'s handball Preliminaries Group B match at the Copper Box venue during the London 2012 Olympic Games August 4, 2012. REUTERS/M
'MARKO DJURICA'
20.10.2012.
u 08:51

Besplatno na spektakl - Svi koji žele gledati Barcelonu mogu doći jer je ulazak slobodan

Zagrebačka mladost bit će danas (18 sati, Arena) na velikom ispitu. Suprotstavit će se jednoj od najboljih europskih momčadi, Barceloni. Španjolska momčad je 2011. godine osvojila naslov prvaka Europe, a iz te momčadi protiv zagrebaša igrat će čak jedanaest igrača. Od bitnijih nema samo Mađara Nagya i Rusa Igropula. Lani je Barcelonu u četvrtfinalu zaustavio sjajni Kopenhagen. I dok je Barcelona ostala u pobjedničkom sastavu, zagrebaši su u dvije godine pomladili momčad.

Barcu ne zanimaju mladi

Zanimljivo je da su Hrvatska i Španjolska dvaput za redom igrale u finalu europskog juniorskog prvenstva. Jednom smo, u Podgorici, mi bili uspješniji, drugi put, u Turskoj ove godine, pobijedila je Španjolska. Od te generacije danas u momčadi Zagreba u Ligi prvaka igraju čak četvorica igrača - Filip Ivić, Stipe Mandalinić, Ante Kaleb i Luka Stepančić. Doduše, Stepančić je ozlijeđen, a da nije sigurno bi bio u postavi. S druge strane, u Barceloni je samo jedan igrač iz njihove generacije - Aitor Arino, no po svemu sudeći neće biti ni na klupi. Jer, klupska politika Barcelone je takva da ona radije kupuje gotove igrače nego da daje priliku igračima iz svog juniorskog pogona.

Kada bismo izuzeli Marija Kelentrića (39), Tončija Valčića (34) i Bojana Skoku (31), momčad zagrebaša danas ima prosječno 23 godine. Barcelona? Njezin je prosjek 29,9 godina. U momčadi ima čak osam igrača iznad trideset godina, a među njima su i stožerni - Šarić, Šterbik, Rutenka, Entrrerios, Noddesbo i Jernemyr. Barcin najmlađi igrač u današnjoj postavi bit će Montoro koji ima 23 godine, a najmlađi starter bit će Gurbindo s 25 godina. Na drugoj strani najmlađi u startnoj postavi zagrebaša bit će Filip Ivić sa samo 20 godina. Barcelona danas ima u postavi šest stranaca, dok zagrebaši imaju samo dvojicu - Slovenca Špilera i Skoku iz Bosne i Hercegovine. Nekad se Barcelona oslanjala samo na domaće igrače.

Svensson iznimka

Tako su Ligu prvaka osvajali samo s jednim strancem - Thomasom Svenssonom. Uostalom, kada su igrali finale Barcelona i Zagreb 1997. godine na parketu bio je samo jedan stranac - upravo Svensson. Kasnije se Barcelona pojačavala, ali najviše s jednim do dva stranca. Prvo je došao Ćavar, pa Schwarzer, Nagy...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije