NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Nevjerojatan propust slavnog hrvatskog kluba: Uložili velik novac pa zaboravili prijaviti igrača i ispali!

Zagreb: Zoran Milanović uručio je odlikovanja hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Dohi
Robert Anic/PIXSELL
16.09.2024.
u 13:24

Nakon dovođenja desetorice igrača (šestorice olimpijaca) i neulaska u Ligu prvaka, Mladosti ne preostaje ništa drugo nego jurišati po trofej u Europa kupu kako bi se takva investicija nekako opravdala

Nakon nevjerojatne kragujevačke pogreške klupske administracije i neprijavljivanja centra Josipa Vrlića za ključnu utakmicu kvalifikacija s Radničkim za Ligu prvaka (bez koje su Zagrepčani ostali), Vaterpolski klub Mladost nastavit će natjecanje u kvalifikacijama za Europa kup.

A to je natjecanje na kojeg, nakon takvih ulaganja (dovođenja desetorice igrača, šestorice olimpijaca), zagrebački klub sada mora jurišati svim snagama kad je već propuštena prilika za natjecanje u najelitnijem razredu.

S obzirom na to da se izbjegavalo da se zajedno nađu klubovi koji su iz iste zemlje ali i koji su u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrali međusobno, ždrijeb za to natjecanje izgledao je prilično komplicirano. Na koncu su četiri hrvatska predstavnika (Mladost, Jug, Primorje, Solaris) svrstani u sljedeće skupine:

Skupina C (u Barceloni): Solaris, Barcelona, Vouliagmeni, Iren Genova Quinto; skupina D (u Zagrebu): Mladost, Enka SC, Apolon Smyrnis, Sant Andreu, Cattaro Kotor; skupina F (u Aix-en-Provence): Jug, Pays D'aix Natation, Ludwigsburg 08, Panathinaikos, De Akker Team; skupina H (u Budimpešti): Primorje, BVSC Zugló, Recco Waterpolo, CN Terrassa.

Dakle, Mladost će biti domaćin kvalifikacijskog turnira, Solaris u Španjolsku, Primorje u Budimpeštu a Jug, koji je nakon 21 godinu ostao bez Lige prvaka, putuje u Francusku.

U goste će i oba hrvatska ženska kluba, sudionici kvalifikacija za Challenger kup. Mladostašice će u češke Strakonice gdje će uz istoimeni domaći klub sudjelovati još i Otter Swimming Club i Daloton Koleji SK. Jadranašice će pak morati na Maltu gdje ih čekaju domaće "sirene" (Sirens ASC Malta) te SV Blau-Eis Bochum i Hapoel Emek Hayarden.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije