POKLONILI MU SE

Moćna poruka HNS-a Luki Modriću: 'Ostao je s istim žarom u očima kao kada je prvi puta obukao sveti dres'

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
Foto: Joao Rico/PIXSELL
1/5
08.09.2024.
u 15:38

On će večeras jednako ponosno navući kapetansku vrpcu na lijevu nadlakticu i s rukom na srcu otpjevati Lijepu našu, a onda povesti momčad prema novoj pobjedi jer... Tako to rade pravi kapetani i lideri

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45) na Opus Areni u Osijeku protiv Poljske igra utakmicu drugog kola novog izdanja Lige nacija, uoči koje svi zazivaju povratak pobjedama Vatrenih i raduju se jednom velikom jubileju.

Kapetan Luka Modrić protiv Poljske će upisati 180. nastup za reprezentaciju. U predvečerje 39. rođendana koji će vrlo vjerojatno dočekati u svlačionici. Tamo gdje sve počinje i završava. Tamo gdje se rađaju velike karijere i uspjesi. Tamo gdje se dožive prva razočarenja i teku suze uslijed nekih bolnih poraza. Tamo gdje se taj “opojni” miris vlažnih kopački i znojem natopljenih dresova jednako osjeti na malim stadionima i na najvećim nogometnim pozornicama.

Tamo gdje je jučer Domagoj Vida u reprezentativnom okruženju valjda prvi put kročio u “civilu” da bi pozdravio donedavne suigrače prije negoli će večeras doživjeti ovacije ispunjenih tribina Opus Arene na službenom oproštaju od najdražeg dresa. Tako je to u nogometu. Jedni napuštaju svlačionicu, drugi tek sramežljivo odškrinjuju vrata...

FOTO Luka Modrić živi u bogatstvu i raskoši: Zavirite u luksuzne kuću, skupocjene automobile i hedonistički život

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
1/5

Luka je ostao. Na radost izbornika, ljudi u stožeru, suigrača, navijača i cijele hrvatske sportske javnosti. Jednako usredotočen. Željan novih izazova i velikih rezultata. S istim žarom u očima i strašću kao i kad je prvi put odjenuo sveti dres 1. ožujka sada već daleke 2006. godine u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Baselu. Prošlo je dugih 18 i pol godina... Prožetih sjajnim igrama i veličanstvenim rezultatskim dostignućima najveće generacije u povijesti hrvatskog nogometa i sporta uopće. On će večeras jednako ponosno navući kapetansku vrpcu na lijevu nadlakticu i s rukom na srcu otpjevati Lijepu našu, a onda povesti momčad prema novoj pobjedi jer... Tako to rade pravi kapetani i lideri.

Jednako tako, večeras će se po broju reprezentativnih nastupa izjednačiti s nekadašnjim suigračem iz Reala, Sergijom Ramosom, od aktivnih igrača više odigranih utakmica za nacionalnu vrstu imaju još samo dvojica najvećih, Cristiano Ronaldo (213) i Lionel Messi (187). Cristiano, Messi, Modrić... Baš kako i dolikuje Lukinoj veličini i maestralnom nogometnom opusu.

I zato... Zaslužio je pobjedom nad Poljskom proslaviti 39. rođendan i 180. nastup za Vatrene. U svlačionici. Tamo gdje je sve počelo. Tamo gdje je svoj na svome. Tamo gdje ima još puno za reći... Tamo gdje se još uvijek ori Lukin glas: “Iznad svih....” Hrvatska!

VIDEO: Nevjerojatna brojka: Luka Modrić uskoro će ući u društvo u koje ulaze rijetki i samo najveći

Komentara 1

BP
Besposlen pop
19:19 08.09.2024.

Luka Modrić, uz podršku nesigurnog i neautoritativnog izbornika, pretpostavio je svoje osobne interese i rekorde uspjehu cijele izabrane vrste. Točka i amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije