MAMIĆEVO ŽIVOTNO DJELO

Modrić je najveći Mamićev posao

'29.05.2010., Restoran Nautica, Dubrovnik - Luka Modric, hrvatski nogometni reprezentativac je u Dubrovniku. Tu su bracA\\u0308\\u0087a Zdravko i Zoran MamiA\\u0308\\u0087, a stigao je i Tottenhamov p
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
30.05.2010.
u 20:14

Kad vas u Hrvatskoj netko pita za Zdravka Mamića, onda uglavnom očekujete negativne konotacije.

No, kad vas prijatelj pita za Mamićev broj jer bi ga rado nazvao i pitao ga može li on s njegovim gazdom pregovarati o plaći, a da će mu za to dati dio te svoje plaće, jasno je da je Mamić sjajan menadžer.

Prodao za 100 milijuna eura

Uostalom, prije nekoliko godina prozvali smo ga kraljem transfera. A sad je taj svoj ugled i pojačao, otkako je na čelu Dinama prodao je igrača za oko sto milijuna eura i taj je novac na računu Dinama. Iako će mnogi prozvati prvog čovjeka kluba da je dio tog novca spremio na svoje račune, to nije točno.

Pogotovo to nije moguće kad je riječ o transferima u Englesku, tu su plaćanja čista, engleski savez prebacuje taj novac na bankovne račune. A i igrači žele da Zdravko Mamić zastupa njihove interese. Najsvježiji je primjer Luka Modrić, iako je igrač Tottenhama, iako je sa svojim klubom produljivao ugovor, napravio je to zajedno s cijelom obitelji Mamić.

Ne znamo kakvi su argumenti bili pred prvim čovjekom Tottenhama, a Daniel Levy nije lak na novčaniku, ali Luki je dao novi bogati ugovor. I ako je istina da Mamić s nekima od svojih igrača ima privatne ugovore (što je legalno), Modriću neće biti žao davati dio novca čovjeku koji mu je taj novac omogućio. Već se dulje nagađa da ti ugovori donose deset posto zarade. Pa ako je doista tako, onda će Mamić u šest godina od Modrića zaraditi tri milijuna eura. Luki će ostati 'samo' 27...

Modrić je svakako dosad najveći posao Zdravka Mamića i cijele obitelji. Ne samo zato što je Luka kod njih u Dinamu postao veliki igrač, prodali su ga za 21 milijun eura. I sad kad treba produljiti ugovor, opet su napravili dobar posao.

Luka je ostao normalan

A veze Tottenhama i Mamića očito su sve čvršće, Spursi su u njemu prepoznali uspješnog menadžera. Pa su Marija Mamića zvali da u ime njihova kluba pregovara s Nikom Kranjčarom, čiji nije bio agent, i dovede ga iz Portsmoutha.

Luka je zaslužio da postane ovakva zvijezda koju Spursi novim ugovorom žele sačuvati od Chelseaja, Uniteda, možda i Reala. Skroman dečko koji je živio kao izbjeglica izborio se za sebe.

– Takvi dečki znaju što je borba, Luka, Ćorluka, Eduardo... nisu sve dobili na pladnju i zato su tako uspješni – rekao je nedavno izbornik Slaven Bilić.

Luka je i sa svim tim silnim novcem ostao isti, normalan dečko koji zna cijeniti to što ima.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
20:42 30.05.2010.

je decki mamic je morao biti yebiveter kak i vi, kojeg izdrzava japa i mama, onda bi bilo dobro, hehehehehe

XY
xyxyxy
20:53 30.05.2010.

Ako je 100 milijuna eura od transfera na Dinamovom računu, zašto Mamić kaže da Dinamo mora štedjeti na struji i vodi, da nema ni kune za pojačanja? Pa toliko para na računu nemaju ni engleski klubovi. Zagreb Dinamu daje novce za koliko toliko održavanje stadiona, plaću radnicima, dakle za sve sporedne stvari, pa gdje onda idu milijuni od transfera? Hajduk nema jer prodaje za mizerne novce, a kako Dinamo nema?

DO
doktorica
20:33 30.05.2010.

Taj Mamić bi trebao u zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije