FENOMENALNI HRVAT

Modrić je već 23. svih vremena u Ligi prvaka. Igra i večeras, no Liverpool se nada čudu u Madridu

Liverpool v Real Madrid - UEFA Champions League First Knockout Round - Anfield
Foto: Andrew Yates
1/4
15.03.2023.
u 14:31

Real brani prednost 5:2 iz prve utakmice na Anfieldu, a veliki favorit za prolazak u četvrtfinale LP-a je i Napoli, koji ima 2:0 iz utakmice u Frankfurtu. Podsjećamo, u svlačionici Eintrachta su Smolčić i Jakić.

Nogometaši Liverpoola pokušat će večeras (21 sat) na Santiago Bernabeuu učiniti nemoguće – nadoknaditi tri gola zaostatka protiv Reala (2:5) iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Takav podvig protiv Reala dosad u Ligi prvaka nitko nije ostvario, a sudeći po formi Liverpoola, koji je za vikend izgubio od Bournemoutha (0:1), teško će ponoviti podvig iz 2019. godine, kada su Redsi nadoknadili zaostatak 0:3 protiv Barcelone iz prve utakmice te nakon 4:0 u uzvratu prošli u finale Lige prvaka.

Real želi Gvardiola

– Morat ćemo napraviti nešto posebno u Španjolskoj, ali nemamo što izgubiti, kao što 2019. nismo imali što izgubiti protiv Barcelone. Nedavno smo protiv Manchestera pokazali da možemo zabiti i sedam golova u jednoj utakmici, to nam daje vjeru da ne odustajemo uoči utakmice protiv Reala. Ne idemo u Madrid na izlet, svi u svlačionici vjerujemo da možemo proći dalje – poručio je desni bek Liverpoola Trent Alexander-Arnold.

Trener kraljeva Carlo Ancelotti na presici je pozvao na oprez.

– Pokušat ćemo od prve utakmice nametnuti svoj stil igre i od samog početka krenuti po pobjedu. Pitate me što mi više treba, mladi i energični igrači ili iskustvo? Dobro pitanje, trik-pitanje. Reći ću da će i iskustvo i energija biti jednako važni. Jedan od ključnih igrača koji donose energiju je Vinicius. Siguran sam da će poput Modrića, Kroosa i Benzeme ispisati povijest Reala. Što se tiče Camavinge, dosta griješi, ali igra tako dobro da se sve to zaboravi. Zasad je nedodirljiv i siguran sam da će to ostati i u budućnosti – rekao je Ancelotti.

Na kraju su ga novinari pitali što se događa s Edenom Hazardom, najskupljim igračem u povijesti Reala, koji je već dugo totalno izvan kadra.

– Hazard je bio iskren. Zaista ne razgovaram puno s njim.

Inače, Real će danas odigrati jubilarnu 300. utakmicu u Ligi prvaka (u sadašnjem formatu koji je krenuo 1992.), a zanimljivo, od dosadašnjih 299 utakmica u njih čak 104 igrao je Luka Modrić. Naš veznjak odigrao je još osam utakmica u Ligi prvaka u dresu Tottenhama, a s dosadašnjih 112 nastupa u najjačem klupskom natjecanju već je na 23. mjestu svih vremena!

Soccer Football - Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - March 2, 2023 Real Madrid's Luka Modric with referee Jose Luis Munuera Montero REUTERS/Isabel Infantes Photo: Isabel Infantes/REUTERS
Foto: Isabel Infantes/REUTERS

Na Modrićevu dugovječnost na najjačoj sceni podsjetio je i suigrač iz Reala Dani Ceballos.

– Modrić je došao u Real kad mu je bilo 26 godina, a toliko je sada i meni. Za mene je motivirajuće igrati uz takvu legendu. Nadam se da će mi karijera biti barem 50 posto kao njegova, individualno i na momčadskoj razini. On mora biti primjer svima nama. Ja dobro igram dva mjeseca, a Luka je na najvišoj razini već 10 ili 12 godina – zaključio je Ceballos.

Inače, Modrić je najavljen u prvoj postavi Reala, Ancelotti ništa ne želi prepustiti slučaju jer najavio je da će na Bernabeuu zaigrati s najjačom mogućom postavom. A takva postava ne može se zamisliti bez našeg Modrića.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid - Anfield, Liverpool, Britain - February 21, 2023 Real Madrid's Luka Modric and Antonio Rudiger celebrate after the match REUTERS/Phil Noble Photo: Phil Noble/REUTERS
Foto: Phil Noble/REUTERS

A iduće sezone, ostane li Modrić u Realu, mogao bi mu se pridružiti i Joško Gvardiol, pišu španjolski mediji. Zanimljivo, Englezi pišu da je na njega oko bacio i Liverpool, no sumnjamo da bi Joško stigao u klub koji iduće sezone vjerojatno neće igrati Ligu prvaka budući da Redsi za četvrtom pozicijom u prvenstvu zaostaju šest bodova.

Napoli brani 2:0

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Lige prvaka Napoli brani veliku prednost od 2:0 protiv Eintrachta iz prve utakmice u Frankfurtu. Hrvatski dvojac u dresu Eintrachta, Jakić i Smolčić, trebao bi početi na klupi za pričuve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije