SLAVKO VINČIĆ

Lovren kritizirao Slovenca zbog dvojbene odluke: Što je mogao učiniti? Da se promijene pravila?

Prvi je dan Svjetskog prvenstva u Kataru, na konferenciji za medije hrvatske reprezentaicjie bili su  Ante Budimir i Dejan Lovren
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
15.03.2023.
u 12:05

Sudac je nakon gledanja VAR-a pokazao na bijelu točku, no za dojučerašnjeg vatrenog nema govora o kaznenom udarcu. Bio je to gol koji je usmjerio susret.

Nogometaši Manchester Cityja razbili su RB Leipzig (7:0) u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka. Prva utakmica završila je rezultatom 1:1, uz gol Joška Gvardiola za njemački klub, koji se zbog toga sinoć nadao da može prkositi Građanima Pepa Guardiole na njihovom Etihadu. No, rapsodija norveškog stroja Erlinga Haalanda, strijelca čak pet pogodaka, domaće je navijače bacila u ekstazu, a momčad pogurala među osam najboljih; u izglednu borbu za trofej koji im toliko nedostaje. 

Ipak, nakon utakmice ne priča se samo o ishodu, već i o jednoj sudačkoj odluci. Naime, City je poveo iz kaznenog udarca, koji je, kako dio navijača smatra, bio prestrogo dosuđen. Slovenski sudac Slavko Vinčić gledao je VAR pa pokazao na 11 metara nakon što je Benjamin Henrichs iz redova Leipziga igrao rukom, usprkos tome što je bio u skoku i leđima okrenut prema lopti. 

Na situaciju se na svojem Twitteru oglasio naš dojučerašnji reprezentativac Dejan Lovren. Smatra kako nema govora o penalu. 

- Ako je igrač leđima okrenut prema lopti, osobito u zraku, što je mogao učiniti da bi to izbjegao? Ništa. Prirodna pozicija za mene. Prestroga odluka je dosuditi penal. Možda da se promijene pravila igre? Da ili ne? - napisao je. 

Navijači su se složili s njim, a neki od njih implicirali da je City imao 'poguranac'...

Foto: BT Sport

Problem predstavlja i mogući prekršaj Haalanda nad vratarom Leipziga prije drugog pogotka Manchestera. U svakom slučaju, Gvardiol, Olmo i društvo ispali su i okončali svoj put u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Danas su na rasporedu novi susreti - Napoli od 21 sat dočekuje Eintracht Frankfurt za kojeg igraju Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić, dok Real Madrid s Lukom Modrićem traži potvrdu prolaska dalje protiv Liverpoola, kojeg su na Anfieldu tukli 5:2.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
14:15 15.03.2023.

Ravnozemljas...

PL
plajo
18:11 15.03.2023.

Točno to sam isto bio pomislio, prva dva gola su bila nepotreban poguranac od sudaca.

DM
drazen.muhvic
16:33 15.03.2023.

Dejo, može nešto o Putinu? Sada valjda smiješ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije