Izbornikove dvojbe

Modrić malaksao, upitan za dvoboj s Norveškom

Gordon Schildenfeld
Sanjin Strukić/Pixsell
02.06.2012.
u 08:02

Bilić dvoji između Pranjića i Strinića, te Rakitića i Perišića, traži se i drugi zadnji vezni uz Luku Modrića (Vukojević, Dujmović ili Rakitić), dok su mu slatke brige vezan uz napad, jer su sva četvorica napadača u dobroj formi

Na treninzima u Bad Tatzmannsdorfu Slaven Bilić najčešće je uigravao ovu postavu: Pletikosa – Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić – Srna, Dujmović, Modrić, Rakitić – Mandžukić, Jelavić.

Tako je bilo i na zadnjem austrijskom vježbanju, ali već nakon sedam minuta malo je "zarotirao" igrače na lijevoj strani – na obrambeni je bok umjesto Strinića ušao Pranjić, dok je ispred njega, umjesto Rakitića u igru ušao Perišić.

Tako se igralo do sljedeće promjene, kad je Bilić dobro promiješao sastav, pa je momčad izgledala ovako: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić – Iličević, Vukojević, Modrić, Kranjčar – Eduardo, Olić.

Zanimljivo je da je u sve tri inačice, prave "markere" imao samo kvintet Pletikosa, Ćorluka, Schildenfeld, Srna i Modrić, dok na toj strani, uz vratare Subašića i Kelavu, nisu bili samo Šimunić, Badelj i Buljat! Može se, eto, zaključiti da je Bilić definitivno odlučio kako će standardni par srednjih braniča biti Ćorluka – Schildenfeld, dok je Joe Šimunić zasad u drugom planu.

Nije na odmet spomenuti da je protiv četvrtoligaša Neuberga izbornik stavio Rakitića na zadnjeg veznog (s Modrićem) i to je dobro funkcioniralo. Koju će postavu, dakle, Bilić sučeliti Norveškoj?

Na vratima će biti Pletikosa, a u zadnjem su redu sigurni Vida, Ćorluka i Schildenfeld, dok će na lijevoj strani biti Pranjić ili Strinić. Na desnom će ofenzivnom boku biti Srna, na lijevom Rakitić ili Perišić, u sredini veznog reda Modrić, te Vukojević, Dujmović ili Rakitić. U napadu bi trebali početi Mandžukić i Jelavić, no Olić i Eduardo sigurno će dobiti jednaku minutažu kao i spomenuti dvojac, jer su svi napadači u dobroj formi...

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
08:12 02.06.2012.

Meni je to nekako glupo jedne uigravati ,pripremati pa nam je pocetni sastav uvijek isti.... Ustvari se moraju svi jednako pripremati,uigravati i svaki od njih mora onda biti vise nego 100% biti spreman za zadatak koji ima da odradi naa travnjaku...Ali ,ja nisam izbornik,valjda on zna sto radi...

LA
lacković
09:20 02.06.2012.

koji kc srnu stalno gura na krilo kad je on bek, nek stavi iličevića, a nek se srna ubacuje naprijed kad iličević dvojicu navuče na sebe, onda čisti centaršut na glavu jelavića ili mandžukića.

JO
jolly
08:11 02.06.2012.

Ova postava s Iličevićem i Vukojevićem, te Srnom na beku, mi se najviše sviđa. Još kad bi u napad stavio jednog od robusnijih centarfora (umjesto Olića ili Eduarda).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije