Engleska

Modrić strijelac za Tottenham u pobjedi protiv Liverpoola

Luka Modrić
AFP
18.09.2011.
u 16:25

Luka Modrić bio je strijelac vodećeg pogotka za Tottenham u domaćoj pobjedi protiv Liverpoola (4:0), bila je to utakmica 5. kola engleskog prvenstva

Briljantnim pogotkom u 7. minuti, Luka Modrić načeo je mrežu Liverpoola i odveo svoj Tottenham do visoke, 4:0 (1:0) pobjede na White Hart Laneu! Na nekih 20-ak metara od vratiju Liverpoola, na odbijenu je loptu natrčao Modrić, snažno je opalio i pogodio gornji lijevi kut vratara Reine, lopta se ispod grede zabila u mrežu!

Modrić je odigrao izvrsnih 90 minuta, proglašen je i igračem utakmice. Dvoboj je počeo i Kranjčar, no u 46. minuti zamijenio ga je Van der Vaart, a Ćorluka je derbi odgledao s klupe.

Svakako treba naglasiti da je Liverpool od 28. minute igrao s igračem manje (isključen je, zbog dva žuta kartona, bio Adam, prvi je karton zaradio zbog prekršaja na Modriću), a od 63. imao je i dvojicu igrača manje na travnjaku, jer je, također zbog drugog žutog kartona, igru morao napustiti Škrtel.

Tada je rezultat još bio neizvjestan, no Defoe i Adebayor (nakon velike pogreške vratara Reine!) zabili su u samo dvije minute dva gola (66. i 68.) i odlučili pobjednika. Četvrti gol za domaćina postigao je opet Adebayor u sudačkoj nadoknadi, s dva je gola, eto, ovaj togoanski napadač obilježio debi u dresu Spursa na domaćem terenu.

 Tottenhamovi su navijači otvorena srca prihvatili Adebayora, iako je igrao u dresu njihova najvećeg suparnika, Arsenala! O tome je nakon dvoboja govorio i veseli menadžer Spursa, Harry Redknap:

– Nogomet je stara i zabavna igra. Saddam Hussein je također mogao kupiti klub i da je uložio silne milijune u njega, svatko bi mu pjevao "Jedan je Saddam..."! Gledajte, Adebayor naporno radi i i sav mu se uloženi trud danas vratio, zaslužio je pljesak i skandiranja. Navijači ga ovdje stvarno vole. Usput, onaj tko danas nije uživao u našoj igri, s njim nešto stvarno nije u redu – u svom je stilu pričao Redknapp.

A Liverpoolov menadžer, Kenmny Dalglish, nije baš bio rječit:

– Bio je ovo naš loš dan. I sve što možemo učiniti je da pokušamo poboljšati igru. Iako, zadnjih pola sata bilo je iluzorno govoriti o nekoj igri, jer s dvojicom igrača manje nismo mogli parirati Tottenhamu – rekao je Dalglish nakon drugog uzastopnog poraza svoje momčadi.

Ključne riječi

Komentara 20

KA
kajinx
16:48 18.09.2011.

...bila je to utakmica 8. kola engleskog prvenstva... Kad prije 8 kolo?

NI
nisde
17:04 18.09.2011.

mamić je opet imao prste u premier ligi,suci su isključili dva igrača liverpola da bi kranjčar i modrić imali lakši posao,sada čekamo udarac maleša koji to sigurno neće prešutjeti. bravo luka.

OB
-obrisani-
16:44 18.09.2011.

Ovaj mini bosanac Luka Modrić je sjajan igrač..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije