VELIKI DOBITAK

Mogao je otići u SAD ili Englesku, ali je odlučio preseliti se u Hrvatsku. Evo zbog čega

Ronaël Pierre-Gabriel
Foto: Instagram
1/5
06.04.2024.
u 15:17

Dinamo je doveo odličnog desnog beka, ali još je bolja stvar što ovaj 25-godišnji Francuz koji je igrao i za mladu reprezentaciju, može igrati na više pozicija, a to je već pokazao i u ova dva mjeseca u Dinamu. Eto, u dva derbija protiv Hajduka igrao je većinom na lijevom beku, pa je i mijenjao pozicije, ali sve je odigrao na izuzetnoj razini

U Dinamu su tijekom zime nagađali da bi se mogao prodati Sadegh Moharrami, pa su u Maksimiru bili u potrazi za desnim bekom koji bi pomogao Stefanu Ristovskom. A onda se reprezentativac Irana ozlijedio se igrajući za nacionalnu vrstu i desni bek im je bio nužno potreban. Bilo je nekoliko igrača na koje je Dinamo ciljao, a onda je u veljači ugovor s plavima potpisao Francuz Ronaël Pierre-Gabriel.

Pomogli su Théophile i Bernauer

– Znam da je Dinamo nedodirljiv u hrvatskom nogometu, kao i to da se radi o etabliranom i respektabilnom europskom klubu. Naravno, samo lijepe riječi su stigle i od Maxa i Kevina (Bernauera i Théophilea, nap.a.). Siguran sam da ću se uz njih brzo prilagoditi i uklopiti u momčad. Navijačima poručujem da ću dati sve od sebe kako bih opravdao ukazano povjerenje i nadam se da ću s Dinamom ostvariti mnogo zapaženih uspjeha – rekao je po potpisu ugovora s plavima do ljeta 2026.

I u ova dva mjeseca stvarno je dao sve od sebe i čini se da je doista pojačanje za Dinamo. Iako, bilo je dosta skepse oko njegova dolaska zbog nekoliko stvari. Prvo, zašto Nantes pušta igrača besplatno, a kad je stigao u klub, igrao je redovno i to na tri pozicije (bek, stoper i vezni), upitnici su i bili i zbog činjenice da je u istoj sezoni promijenio dva kluba na posudbi, da je u Mainzu odigrao samo osam utakmica iako ga je njemački klub od Monaca kupio za 5,5 milijuna eura.

Potom, kako to da je izabrao Dinamo i dolazak u Hrvatsku, a mogao je u Tursku, Englesku i SAD. Tu mu možda i odluka nije bila teška, jer ti klubovi koji su ga željeli su ispod razine Dinama, riječ je o turskom i engleskom drugoligašu. Uz to, u Zagrebu su već stanovala dva Francuza, spomenuti Kévin Théophile-Catherine i Maxime Bernauer koji su mu očito savjetovali da dođe u Dinamo.

No, i dalje je bilo sumnji oko njegovih kvaliteta jer osim u Brestu gdje je bio na posudbi u svojim se klubovima nije naigrao. Dečko koji je prije 25 godina rođen u Parizu nedaleko od stadiona St. Dennis u ozbiljan nogomet krenuo je u Saint-Étienneu koji ga je prodao u Monaco za šest milijuna eura, iz kojeg je za 5,5 milijuna preselio u Mainz. Slijedile su posudbe u Brest, Strasbourg, Espanyol, a onda je završio u Nantesu i nakon samo šest mjeseci preselio se u Maksimir. I francuski mediji su se čudili zašto Nantes besplatno pušta Pierre-Gabriela jer dobro je krenuo. No, dolaskom novog trenera današnjem igraču Dinama postalo je jasno da neće igrati, novi strateg rekao je da su druga dva igrača ispred njega.

Dinamo ga htio i na ljeto

Svaka čast Marku Mariću koji ga je pronašao. U to vrijeme Marić je još bio voditelj nogometne škole u koju ga je doveo Dario Šimić, no i skautirao je igrače za prvu momčad. Sad je Marić postao v.d. sportskog direktora, a posao s Pierre-Gabrielom mu je svakako odlična referenca. Još je ljetos Marić govorio da je francusko tržište dobro za plave, ima puno dobrih igrača, a nisu tako skupi. Uostalom, Pierre-Gabriela pratili su i ljetos, ali tada je bio jako skup i završio u Nantesu u kojem se situacija za Pierre-Gabriela, srećom po Dinamo, promijenila pa je u zimskom prijelaznom roku stigao u Dinamo i pokazao se da je taj transfer pun pogodak.

Dinamo je doveo odličnog desnog beka, ali još je bolja stvar što ovaj 25-godišnji Francuz koji je igrao i za mladu reprezentaciju, može igrati na više pozicija, a to je već pokazao i u ova dva mjeseca u Dinamu. Eto, u dva derbija protiv Hajduka igrao je većinom na lijevom beku, pa je i mijenjao pozicije, ali sve je odigrao na izuzetnoj razini, u obje je utakmice bio jedan od najboljih igrača Dinama.

Francuski mediji pišu da je znao biti malodušan kad bi odigrao lošiju utakmicu, no sam kaže da je radio na tome, da je dodatno radio i fizički na sebi i sad u Dinamu doista pokazuje da je pojačanje. Nadajmo se da nakon jedne lošije utakmice, a doći će i takva. Neće “potonuti”, ovakav današnji Pierre-Gabriel velika je snaga Dinama, defenzivno ozbiljan, a vrlo probojan, hrabar i plavi se mogu nadati da će tako i nastaviti bilo na lijevom ili desnom beku.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije