Kruno Jurčić

Moramo se zabrinuti za svoj nogomet

Kruno Jurčić
Mišo Lišanin
16.04.2010.
u 15:15

Okolnosti u kojima radim i te kako su otežavajuće, a sve ću ih iznijeti na kraju sezone, kaže Dinamov trener.

Zdravstvena slika Dinama malo je bolja, Mandžukić, Butina i Morales kandidiraju za današnju utakmicu sa Zagrebom. koji im je u posljednje vrijeme neugodan suparnik.

– Zagrebaši su nas dvaput pobijedili, vrlo su motivirani radi ostanka u ligi, ali i naš je motiv velik jer danas možemo postati prvaci. No, nikakvu feštu nismo dogovorili – pričao je Kruno Jurčić, a o suparničkom treneru Igoru Štimcu dodao:

– Mislim sve najbolje o njemu, igrali smo zajedno, iako se ne družimo svaki dan. Štimac je ušao u težak posao, no borac je i želim mu uspjeh sa Zagrebom, radi kojega je i došao.

Jurčić je iz Zagreba istaknuo Davora Vugrinca.

– Prije sam isticao Sopića i Mumleka, sad Vugrinca, redom starije igrače, a to je zabrinjavajuće za naš nogomet – objasnio je Kruno i s njime se treba složiti.

Osvoji li Dinamo danas naslov prvaka, hoće li Jurčić ostatak prvenstva iskoristiti kao filtar za Europu?

– U dogovoru s upravom, tako radimo cijelo proljeće, radit ćemo i dalje, iako nam opuštanje nije dopušteno.

Navijači su dolazili na trening, pa su se obrušili na Sammira, kako to utječe na momčad?

– Imam mišljenje o tome, ali ga neću reći jer se sve čita između redaka.

Dojam je da je trener ljutit što se ne piše lijepo o dosezima momčadi.

– Lijepe igre nema kad je u deset utakmica igralo deset različitih sastava, kad je postava koju smo uigravali na pripremama odigrala 20 minuta jedne utakmice. Ali, ostvario sam svoj najveći trenerski rezultat, prvi smo, pet kola prije kraja imamo 11 bodova prednosti. I gdje god sam bio postigao sam najbolji rezultat u povijesti kluba. U Dinamu nisam, ali postoje i brojne otežavajuće okolnosti pod kojima smo radili. Jedini sam Dinamov trener koji nema niti jednog standardnog reprezentativca bilo koje zemlje, koji ima pet igrača kojima je ovo prva sezona HNL-a.

Ali, sve to iznijeti na kraju sezone. Zar sve to niste očekivali kad ste dolazili?

– Kad preuzimate Dinamo, ne razmišljate o tome. I sve što se događa u klubu normalno je, ali previše smo kritični. Igrači nam više ne stasaju u Interu i Zrinjskome, već kod nas, i zato mora u igri protiv Varteksa i ostalih biti dječjih bolesti. I stojim iza toga da treba stvarati igrače, da se prodaju, ali ne znam zašto je stav javnosti tako negativan, žao mi je zbog tih igrača, ne zbog mene – rekao je Jurčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije