BIJESAN KAO RIS

Mourinho bijesan zbog ispadanja Fenera: Livaković nije dotaknuo loptu, ovo nisu isprike

Fenerbahce - Jose Mourinho Press Conference
MURAD SEZER/REUTERS
14.08.2024.
u 19:30

edna momčad zaslužila je pobjedu, druga je izborila prolazak. Izgubili smo šansu za utakmice s najboljima. Ne bismo osvojili Ligu prvaka, ali mogli smo pobijediti neka jaka imena

Veliki Jose Mourinho nije navikao igrati u kvalifikacijama za europska natjecanja, a kamoli ispadati iz njih u toj fazi. Međutim, jučer mu se upravo to dogodilo. Njegov Fenerbahče Dominika Livakovića ispao je iz Lige prvaka u trećem pretkolu protiv Lillea.

U prvoj utakmici bilo je 2-1 za Lille, a u uzvratu nakon produžetaka 1-1. Turci su izborili produžetke autogolom Diakitea u 91. minuti, a od 109. bili i u brojčanoj prednosti nakon što je izravni crveni karton dobio Aissa Mandi. Međutim, umjesto da iskoriste tu prednost, u 115. minuti napravili su nespretan jedanaesterac koji je u gol za plasman u zadnje pretkolo pretvorio Jonathan David.

Jose Mourinho bio je zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača kroz čitavi dvomeč, ali bijesan na suce:

"Jedna momčad zaslužila je pobjedu, druga je izborila prolazak. Izgubili smo šansu za utakmice s najboljima. Ne bismo osvojili Ligu prvaka, ali mogli smo pobijediti neka jaka imena. Sad tu priliku više nemamo. Bolje da ništa ne kažem o jedanaestercu, samo suci i VAR znaju zašto je dosuđen".

Portugalac je prozvao i novinare:

"Jeste li gledali utakmicu? Novinari koji se ne razumiju u nogomet fokus imaju na brojkama, statistici i podatcima. To samo ponekad pokazuje kakve je bila utakmica. Dominik Livaković imao je samo jednu obranu na gostovanju, a danas nije ni dodirnuo loptu. Ovo nisu isprike, okrećemo se ciljevima", rekao je.

Mourinho iza sebe ima veliku trenersku karijeru koja još nije gotova, a u kojoj je vodio Porto, Chelsea, Inter, Real, Tottenham, Manchester United i Romu, te je jedini trener koji je osvojio sva tri velika europska natjecanja. Osvojio je Ligu prvaka s Portom 2004. i Interom 2010., Europsku ligu s Manchesterom 2017. i premijernu sezonu Konferencijske lige s Romom 2022. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije