NIJEMCI CRNA MAČKA REALU

Mourinho: Eto'o ima 32 godine. Ili 35, tko zna...

Mourinho Eto'o
Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
26.02.2014.
u 10:48

- Imam momčad, ali nemam napadače, a bez njih nemoguće je osvojiti prvenstvo. Imamo Samuel Eto’a. Da, ali njemu su 32 godine. Možda i 35, tko zna - rekao je Mourinho ne znajući da ga se snima.

Ne zna se kome su Nijemci veća "crna mačka": Realu ili Luki Modriću. Real je od 24 gostovanja u Njemačkoj pobijedio samo jednom (Bayer u Leverkusenu 2000.), a izgubio čak 17 puta, posljednji put u lanjskom polufinalu u Dortmundu 4:1. A Luka se u karijeri osam puta nadmetao s Nijemcima i sa svima ima negativan učinak: s Werderom pobjedu (Tottenham) i dva poraza (Dinamo), s HSV-om jedan poraz (Dinamo) i s Borussijom (D) pobjedu, remi i dva poraza (Real). Doduše, Werderu je postigao dva pogotka...

No, Real valjda nikad nije bio takav favorit protiv Nijemaca kao što je u današnjem dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Schalkea. Najveći će motiv imati Klaas-Jan Huntelaar (30), koji je bio višak u Realu, pa se 2010. skrasio u Gelsenkirchenu i u 89 ligaških susreta postigao 51 gol. Nakon četveromjesečne stanke zbog ozljede koljena vratio se na teren baš uoči Reala. Madriđani su ga kupili od Ajaxa 2009. za 27 milijuna eura, ali samo osam mjeseci kasnije, u Perezovoj čistki Nizozemaca, prodali su ga Milanu za 15 milijuna. Tada su otišli i Robben i Sneijder.

- Kada sam došao, jako smo zaostajali za Barcelonom, bilo je teško u svakom pogledu. Nisu mi dali priliku, čak nisam smio ni trenirati s ostatkom momčadi, posve su me isključili! - sjeća se Huntelaar.

Drogba: Još sam mlad

Gorko mu je i sjećanje na posljednji važan okršaj s Modrićem: kada je Dinamo 2007. senzacionalno svladao Ajax s 3:2 u Amsterdamu, Luka je odigrao ponajbolju utakmicu karijere, a Klas je zabio oba gola za Ajax u produžecima. Schalke je četvrti u Bundesligi, a do remija s Mainzom u petak (0:0) ove je godine imao maksimalan učinak. Real je, pak, prvi u Španjolskoj, 26 utakmica za redom bez poraza, zabio je 20 pogodaka u skupini... Zbog ozljeda su upitni Marcelo i Fabio Coentrao.

- Kao dijete sanjate da igrate protiv Reala - rekao je Julian Draxler (20), koji se vratio nakon ozljede, ali je dodao:

- Još sam daleko od najbolje forme.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Trener Jens Keller malo je podbo bundesligaškog rivala:

- Nećemo izaći na teren samo kako bismo razmijenili dresove s njima - rekao je aludiravši na Bayer Leverkusen koji je prije dvije sezone u osmini finala ispao od Barcelone (1:3, 1:7), a uzvrat na Nou Campu zapamćen je po svađi Michala Kadleca i Manuela Friedricha tko će zgrabiti Messijev dres!

Pred Didierom Drogbom (35) prvi je sudar s Chelseajem nakon odlaska iz kluba s trofejom europskog prvaka 2012. Bjelokošćanin je ove sezone za Galatasaray zabio 12 golova i priznaje da će mu biti vrlo emotivno:

- Da, bit će mi teško, nije mi to utakmica kao svaka druga... Sjećam se kako mi je Mourinho u Marseilleu prišao i rekao: "Slušaj, moraš poći sa mnom! Dobar si igrač, ali želiš li biti najbolji, poput Henryja, dođi i igraj za mene". Riskirao sam i pošao za njim. A šest-sedam mjeseci prije toga, kada sam ga prvi put vidio, opalio me po leđima u tunelu i pitao me "Imaš li braće koja igraju poput tebe?" Odgovorio sam mu da u Africi ima puno igrača boljih od mene - razvezao se Drogba, kojeg povezuju s povratkom u Chelsea na ljeto.

- Ugovor mi tada ističe, vidjet ćemo... Nemoguće je zaustaviti vrijeme, ali moguće je inteligencijom i iskustvom igrati na najvišem nivou još dvije-tri godine. Osjećam se mlado, još se osjećam kao dijete koje ganja loptu! Uzmite me u englesku ligu i dajte mi koji mjesec - dodao je Drogba.

Mourinho: Imam momčad, ali nemam napadače

A priče o njegovu povratku inicirane su zbog Mourinhova intervjua za francuski Canal+. Naime, ne znajući da kamera još snima, rekao je:

- Imam momčad, ali nemam napadače, a bez njih nemoguće je osvojiti prvenstvo. Imamo Samuel Eto’a. Da, ali njemu su 32 godine. Možda i 35, tko zna!

Očito ga nisu impresionirala tri pogotka Kamerunca Manchester Unitedu, te njegovih šest pogodaka u 13 nastupa. A nije zadovoljan ni Torresom. Svega su toga svjesni i navijači.

Osim Drogbe, s bivšim trenerom sučelit će se i Wesley Sneijder, kojeg je Jose vodio u Interu, također do naslova prvaka Europe.

- Dvije minute nakon ždrijeba Mou me nazvao. Ispitivao me o taktici, igračima, skupljajući informacije o Galatasarayu, ali nije me prevario, znao sam što mu smijem reći - otkrio je Nizozemac.

A na klupi turskog prvaka je Roberto Mancini, koji je na klupi Manchester Cityja u devet susreta šest puta pobijedio Mourinha. Prošli put kad je Chelsea gostovao kod Galata pobijedio je s 5:0! Te 1999. pogotke su postigli Flo (2), Zola, Wise i Ambrosetti.

>> Modrić ima dodatni motiv: Gol želim posvetiti Tomislavu Bašiću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije