Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODCIJENILI IH?

Dinamu ne vjeruju ni kladionice ni superračunalo, misle da nemaju šanse u LP

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka
Luka Stanzl/PIXSELL
05.10.2022.
u 09:41

U slučaju pobjeda u ogledima protiv Salzburga Dinamo bi bio na korak do prolaska u nokaut fazu, a zavisno o rezultatima dvaju utakmica Milana i Chelseaja (dvije pobjede Milana ili dva remija), plavi bi već nakon četvrtog kola u tom slučaju osigurali prolazak. No, kladionice i superračunalo hrvatskom prvaku gotovo pa ne daju nikakve šanse

Nakon prva dva kola u grupnoj fazi skupine E u Ligi prvaka, hrvatski prvak Dinamo nakon ogleda s Chelseajem i Milanom ima tri boda i na drugom je mjestu na ljestvici iza Milana (4) te ispred Salzburga (2) i Chelseaja (1). 

Dinamo se pokazao u vrlo dobrom svjetlu protiv velikih momčadi, a sada plavima slijede dva ogleda s Red Bull Salzburgom. U slučaju pobjeda u ogledima protiv Salzburga Dinamo bi bio na korak do prolaska u nokaut fazu, a zavisno o rezultatima dvaju utakmica Milana i Chelseaja (dvije pobjede Milana ili dva remija), plavi bi već nakon četvrtog kola u tom slučaju osigurali prolazak.

Naravno, to je zahtjevan zadatak ispred plavih, ali ne možda toliko zahtjevan koliko sugerira prosjek najpoznatijih svjetskih kladionica. Naime, dok su koeficijenti za prolazak skupine na Milan i Chelsea 1.17, odnosno 1.33, koeficijent na Dinamov prolazak skupine je 3.20, znatno veći i od koeficijenta za Salzburgov prolazak dalje (2.05).

Nova značajka najpoznatijih svjetskih kladionica poput William Hilla i bWina je superračunalo, koje automatski prema plejadi parametara određuje vjerojatnost za neki ishod. Prema tom superračunalu vjerojatnost da će Milan proći skupinu je nakon prva dva kola 85.5%, za Chelsea je vjerojatnost 73.5%, za Salzburg 33.3%, a za Dinamo tek 15.4%.

Vidjet ćemo hoće li superračunala i kladionice promijeniti svoju priču nakon večerašnjih ogleda u Salzburgu i Londonu. 

Komentara 1

Avatar Brko
Brko
12:19 05.10.2022.

Teško je sada govoriti što će biti, nakon današnjih utakmica bi se dosta toga moglo rasčistit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije