U NOVOM BROJU MAXA!

Može li tromeč Cibone i Cedevite ispuniti Draženovu dvoranu?

Cedevita - Cibona (1)
Igor Kralj/PIXSELL
27.09.2013.
u 21:48

U nedjelju u 20.30 u Draženovu domu Cibona i Cedevita igrat će za trećeg pobjednika Kupa Dražena Petrovića. Prvog je osvojila Cedevita pobijedivši Zagreb sa 2:1, a drugog su osvojili cibosi nadigravši cedevitaše.

U prošloj je sezoni Cibona uvjerljivo bila najbolji naš košarkaški klub. Ne samo po naslovu seniorskog prvaka, nego i po bodovanju za Kup Dražena Petrovića, donosi novi broj tjednika MAX!

Cibona trostruki prvak

Cibona je bila seniorski, kadetski i mlađekadetski prvak pa je uz treće mjesto juniora zavrijedila 170 bodova. Cedevita, drugi finalist Draženova kupa, osvojila je 40 bodova manje jer je imala tri treća i jedno drugo mjesto, bez ijednog državnog naslova.

U nedjelju u 20.30 u Draženovu domu Cibona i Cedevita igrat će za trećeg pobjednika Kupa Dražena Petrovića. Prvog je osvojila Cedevita pobijedivši Zagreb sa 2:1, a drugog su osvojili cibosi nadigravši cedevitaše (2:1) pri čemu je Cedeviti pobjeda seniora bila bezvrijedna.

Autor ove originalne ideje jest Željko Došen, čovjek koji je sve pokrenuo preko svoje udruge “Vrednica”, koju pokroviteljski podržavaju HKS, HOO, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Grad Zagreb.

– Sve što mi poduzimamo amenuje Zaklada Dražen Petrović, jer koristimo ime pokojne košarkaške legende – objasnio je Došen.

Projekt zaslužuje punu dvoranu

Pehar kojeg će podići pobjednici kamena skulptura je Draženove siluete izrađena od bračkog sivca koju je izradio kipar Tomislav Pavletić.

– Klub pobjednik prijelazni pehar drži kod sebe do mjesec dana prije sljedećeg finala Draženova kupa kada ga vraćaju u Draženov muzej.

Došen se nada većem odazivu publike no u prva dva slučaja. Prije dvije godine finale Draženova kupa gledalo je oko 2.000, a lani oko 2600 ljudi.

– Nadamo se da će uspjeh reprezentacije potaknuti ljude da dođu u većem broju, a velika je stvar što su se u hrvatske klubove vratila dva naša najbolja trenera, Repeša i Spahija. Ovaj projekt zaslužuje punu dvoranu, pa smo u to ime išli s popularnim cijenama ulaznica. Za klubove će one stajati 10 kuna, u pretprodaji će biti 20 kuna, a na dan utakmice 30 kuna, bez obzira na boju tribine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije