TEŠKE KVALIFIKACIJE

Muke za Dalića: Ostao je i bez Vlašića, Juranović propušta Latviju

Croatia Training and Press Conference - Cardiff City Stadium - Saturday 14th October
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/5
16.11.2023.
u 07:00

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić ima problema s ozljedama u kvalifikacijama za Euro 2024., bez šest je važnih igrača, a još nije izboren EP

Još kad su u ožujku počele kvalifikacije za Euro 2024. godine, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić imao je zdrav kadar. Slična situacija bila je i početkom rujna, ali sada, u zadnja dva kola, nalikuje na bolnicu.

Dalić se pretvorio u stratega koji na šahovskoj ploči mora micati svoje pijune jednog po jednog. Ovaj kvalifikacijski ciklus u studenom pretvorio se u pravi ruski rulet, a vatrene čekaju važni susreti protiv Latvije u Rigi u subotu, a zatim u utorak protiv Armenije na Maksimiru.

GALERIJA Vatreni odradili trening na Maksimiru

Croatia Training and Press Conference - Cardiff City Stadium - Saturday 14th October
1/11

Juranović pod upitnikom

Dalić je ostao bez šest važnih igrača. Hrvatska je u posljednje vrijeme ostala bez Petkovića, koji još nije zaliječio svoje probleme, otprije su teško Perišić i Oršić, a sada su otpali i Kovačić, Vlašić, a potencijalno i Juranović.

Naime, Dalić je na okupljanju u ponedjeljak najavio da Kovačić ima problema i da nije došao iz Manchestera, a Hrvatski nogometni savez nakon toga je to i potvrdio.

– Za predstojeće utakmice zbog ozljede mišića otpao je Mateo Kovačić, koji je u Manchesteru napravio magnetsku rezonanciju koja je pokazala da zbog ozljede neće biti spreman pomoći reprezentaciji u nadolazećim utakmicama.

Da stvari budu gore, izbornik Dalić prije četiri dana aktivirao je pretpoziv Vlašiću, no ofenzivni veznjak Torina ipak neće moći nastupiti.

– Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom, a nakon treninga u utorak navečer postalo je jasno da zbog bolne pubične kosti neće moći konkurirati za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije te je pušten u klub na daljnju terapiju – stoji na stranici HNS-a.

VEZANI ČLANCI:

Što se pak Juranovića tiče, njegovo stanje bilo je pod upitnikom, ali čini se da je i ta opcija gotova, barem što se tiče prve utakmice protiv Latvije.

Ne ovise samo o sebi

Josip Juranović propustio je prva dva treninga zbog problema s mišićem, a detaljna dijagnoza pokazala je da se desni bek hrvatske reprezentacije neće moći oporaviti na vrijeme da bi konkurirao za utakmicu u Rigi 18. studenoga.

Juranović će nastaviti s terapijama te će, ovisno o brzini oporavka, biti donesena odluka o tomu može li konkurirati za ogled s Armenijom koji je na rasporedu u utorak 21. studenoga u Zagrebu – dodaje HNS.

Nećemo se lagati, veliki su to problemi za Hrvatsku koja usprkos svemu ima dobre igrače u rosteru. Osim toga, treba se reći da vatreni još nisu izborili nastup na Europskom prvenstvu. Taj cilj zakomplicirali su si nakon listopadskih poraza od Turske (0:1) i Walesa (1:2). Hrvatska zbog toga ne ovisi samo o sebi. Trenutačno je trećeplasirana u kvalifikacijskoj skupini D što znači da joj prijete dodatne kvalifikacije. No i dalje ima šanse da se plasira preko skupine. Uvjeti za to su da u utakmicama s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a da Turska izgubi od Walesa te da Wales ne pobijedi Armeniju.

VIDEO Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Komentara 1

DM
drago.miota
18:27 16.11.2023.

juranovič kako tako ali Vlašič ni pod razno za kime vi plačere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije