TRADICIONALNA ANKETA VEČERNJEG LISTA

Mula je drugi igrač europskog prvaka

15.06.2002.
u 00:00

DRAŽEN ANZULOVIĆ DOVEO JE ZAGREBOVE KOŠARKAŠE DO TREĆEG MJESTA I GOODYEAR LIGE

ZAGREB - Nakon što su toliko puta bili nazivani iznenađenjem sezone, Zagrebovi košarkaši odličnu su sezonu začinili odličnim trećim mjestom i plasmanom u europski izlog - Goodyear ligu. Tvorac tog čuda Dražen Anzulović odlično je posložio mladu momčad - i u prvom i u drugom dijelu sezone imao je najbolju obranu u ligi, s atraktivnim brzim, lepršavim napadom.

- Momčad je vrlo dobro reagirala i iznenadila sve. Zapravo smo načinili iskorak koji smo planirali u dvije godine. Igrali smo tijekom sezone najstandardnije, a najveći je dobitak što igrači još mogu napredovati - priča Anzulović.

Možda i najveća prednost zagrebaša bila je sređena financijska situacija u klubu, nastala prodajom Marija Stojića. No, ove sezone teško će jedan transfer riješiti brige, ali tu je Goodyear liga kao mogući mamac sponzora.

- Nećemo se zadovoljiti prosječnošću i biti kanta u Goodyear ligi. Trebam 12 igrača koji mogu igrati - dakle dva pojačanja, uz mlade Marka Tomasa i Nikolu Garmu - priča Zula.

U Večernjakovoj je anketi glas za najboljeg hrvatskog košarkaša dao Damiru Mulaomeroviću.

- Uz Bodirogu, Mula je imao vodeću ulogu u Panathinaikosu, bez obzira na slabije izdanje na Final Fouru. A imati tako jak status u europskom prvaku nije lako - smatra Anzulović.

Birajući najboljeg igrača u hrvatskim klubovima držao se statistike, koja kaže - Marino Baždarić.

- Baždarić je igrao vrlo kvalitetno i u Goodyear ligi i u hrvatskom prvenstvu, a velika je stvar i da se u ritmu utakmica utorak - subota nije ozlijedio. Općenito, smatram da treba posebno vrednovati učinak igrača koji su izdržali cijelu sezonu. Zato među najbolje nisam svrstao Planinića i Stojića. Kao ni NBA igrače Bagarića i Šundova. Bagarić je tek potkraj sezone dobio priliku, a Šundov ni to. A razmeće se izjavama da je hrvatska liga nekvalitetna?! Pa gdje je on to igrao da može tako govoriti? - rasrdio se na kraju Zula.

A. Buškulić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije