reakcije nakon pobjede

Mulaomerović nahvalio igrače s klupe: Dali su energiju, "vratio se" i Šarić

ITA, Eurobasket 2022, Kroatien vs Griechenland
EXPA/ laPresse/ Claudio Grassi
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.09.2022.
u 16:48

- Dariju je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje nakon što dugo nije igrao. Kada počne pogađati šutove izvana, tada može i kreirati s te pozicije te biti onakav Dario kakvoga znamo - istaknuo je izbornik.

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović nakon 86:65 pobjede protiv Velike Britanije u susretu 2. kola EuroBasketa posebno je pohvalio igrače s klupe koji su dali dodatnu energiju u drugom poluvremenu. 

- Čestitam igračima na igri u drugom poluvremenu. Mavra, Gnjidić i Matković dali su nam toliko potrebnu dodatnu energiju da se odvojimo. Britanci su čudna momčad koja ti može zadati probleme ako joj daš igrati, a mi smo joj u prvom poluvremenu to dali - kazao je Mulaomerović.

Upitan o igri Darija Šarića, koji je susret započeo s nekoliko pogođenih šutova s distance, Mulaomerović je odgovorio:

- Dariju je bila potrebna ovakva utakmica kako bi dobio samopouzdanje nakon što dugo nije igrao. Kada počne pogađati šutove izvana, tada može i kreirati s te pozicije te biti onakav Dario kakvoga znamo.

Važnu ulogu u trenucima kada se utakmica "lomila" imao je Dominik Mavra koji je za 12 minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa.

- Cilj u ovoj utakmici je osim pobjede bio i odmoriti naše ključne igrače, jer su jučer protiv Grčke njih šestorica-sedmorica igrala više od 25 minuta. Mislim da smo u tome i uspjeli - skroman je bio novi razigravač Splita.

Hrvatska nakon dva kola ima omjer pobjeda i poraza 1-1, a Velika Britanija je na 0-2. 

Sljedeći susret Hrvatska će igrati protiv Estonije u ponedjeljak od 14.15 sati.

Komentara 1

PR
prajdali100
17:20 03.09.2022.

Mulaomeroviću jako smo slabi u fazi obrane i u skoku u napadu ! Da ne pametujem,slabo igramo obranu ! Analizirajte koliko su otvorenih šuteva,potpuno neometani,promašili naši protivnici.Da ne povjeruješ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije