In memoriam

Na Mirogoju oproštaj od legendarnog Filipovića, u Dakaru ispisao povijest, prijatelji sada imaju posebnu molbu

18.04.2023.
u 10:30

Tijekom svoje bogate i duge karijere vozio je brdske, kružne i reli utrke.

Automoto svijet danas se na zagrebačkom Mirogoju (od 11.40 sati) oprašta od legendarnog Tihomira Filipovića. Bio je prvi Hrvat koji je nastupio na reliju Pariz – Dakar, legendarni automobilist koji je tri puta u bivšoj državi osvajao Zlatnu kacigu, koja se dodjeljivala za tri uzastopno osvojena prvenstva. Ukupno je prvak Jugoslavije bio postao čak 18 puta.

Tijekom svoje bogate i duge karijere vozio je brdske, kružne i reli utrke. 

Godine 1990. s poljskim suvozačem Andrzejem Koperom i kao jedini predstavnik Jugoslavije među 22 zemlje svijeta nastupio je na najdužem i najluđem reliju Pariz – Dakar. 

Rođen je 15. studenoga 1955. godine u Velikoj Kopanici u sportskoj obitelji, kao dijete motociklista Petra. Karijeru u automobilizmu započeo je 1977. kružnom utrkom u povodu Dana oslobođenja Zagreba, a službeno je završio 1994. godine u Grobniku. No, nije se tada povukao iz svijeta automobilizma, prije dvije godine nakratko se vratio i nastupio na brdskoj utrci u Buzetu.

Filipović je preminuo prošle srijede u 68. godini nakon duge i teške bolesti.

Prijatelji i fanovi ovog motociklista pozivaju sve vozače da točno u podne kratkom trubom odaju počast preminulom velikanu. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije