Grozan teren

Na Poljudu je trava ista kao u Maksimiru, uz mediteranski štih

'01.08.2013., stadion Poljud, Split - Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk - FC Dila Gori. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanovic/PIXSELL
05.08.2013.
u 20:57

Nakon piva, sličica, novčića..., Hajduk je dobio i svoje vino. Sponzor je Plenković

Hajduk je dobio i svoja vina, potpisan je sponzorski ugovor s poznatim vinarom Zlatanom Plenkovićem tako da će pristaše bijelih, ako zažele, sada popiti i kvalitetni pošip, rose i plavac. Hajdučko pivo, sličice, novčići, sada i vino, korak po korak ide naprijed marketing bijelih. Nije puno, ali čovjeka veseli. Od svake litrene prodane boce Hajduk će od Plenkovića dobiti pet kuna, a od prodane boce od 0,7 l, u blagajnu bijelih slit će se deset kuna.

Uređenje tek u svibnju

A Igor Tudor bi najradije da je sve to vino pretočeno u travnjak. Nakon svake domaće utakmice jada se stanju travnjaka, nakon pobjede protiv Hrvatskog dragovoljca zavapio je da njegova momčad igra na "pješčanoj livadi". Stanje travnjaka je stvarno užasno, posljedice od koncerata su uzele maha, a manji dio promijenjen je uoči utakmice protiv Dile iz Gorija. Hajduku na ruku ide raspored. Ako se izuzmu europske utakmice - a s obzirom na poraz u prvoj od Gruzijaca - vjerojatno ih više neće ni biti, bijeli ugošćuju tek Slaven Belupo, i to 17. kolovoza. Nakon toga sljedeća domaća utakmica je 14. rujna kada stiže Dinamo. Prema svim najavama, za veliki derbi travnjak bi trebao biti gotovo idealan. Neće biti zamjene travnjaka, kompletno uređenje, a to znači drenaža i sve ostalo, radit će se tek na kraju prvenstva. U svibnju su idealni uvjeti za takve radove. Sada neće biti zamjene kompletnog površinskog sloja, jer stručnjaci tvrde da bi to bio bačen novac, a vrijednost tog posla bila bi oko 1,5 milijuna kuna. Naime, bez drenaže i kompletne obnove taj površinski sloj brzo bi bio uništen. Dio travnjaka, oko 800 metara četvornih, vrijednih oko 180 tisuća kuna (cijeli travnjak ima oko 7000 četvornih metara), zamijenjen je uoči dvoboja s Dilom, to je bilo nasušno potrebno, a trava je stigla iz Austrije. Zanimljivo, s istog mjesta travu je uzeo i Dinamo, samo što je ova splitska priređena za mediteransko podneblje!

Ružan, ali nije oštećen

- Radit ćemo na travnjaku stalno, za velike zahvate nam treba vremena, ali vjerujem da će pomoći i ovo što planiramo – kazao je predsjednik Marin Brbić.

O stanju poljudskog travnjaka razgovarali smo i sa stručnjakom Miljenkom Sakomanom, koji je u kontaktu s Hajdukovim djelatnicima.

– Najbitnije je da na ovim velikim vrućinama postojeća trava preživi. Travnjak je ružan, grozno izgleda, ali nije oštećen. S padom temperatura i intenzivnijim održavanjem, s brzo rastućim sjemenom sve će biti puno bolje – kazao je Sakoman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije