ODALI MU PRIZNANJE

Na Sakhiru prvi zavoj dobio ime po Michaelu Schumacheru

Michael Schumacher
DPA/Pixsell
02.03.2014.
u 14:06

- Michaelova obitelj se zahvaljuje na lijepoj gesti koja priznaje njegova dostignuća u Formuli 1 i pomoć u dizajniranju staze. Uvjerena sam da bi se Michaelu svidjela ideja i da bio vrlo ponosan na to - rekla je Kehm.

Michael Schumacher već više od dva mjeseca u induciranoj komi leži u bolnici u Grenobleu, a ovih dana organizatori Velike nagrade Bahreina odlučili su mu odati priznanje. Naime, prvi zavoj na stazi Sakhir u Bahreinu nosit će ime po legendarnom Nijemcu, koji je ujedno i prvi pobjednik te utrke. Schumi je pobijedio 2004. godine.

- Uz podršku njegove obitelji, sjajna je privilegija odati počast nedvojbeno najboljem vozaču u povijesti Formule 1 i nekome tko je prirastao srcu ljudima u Bahreinu. Od svog prvog pojavljivanja na stazi, izazvao je velik interes ljudi za ovaj sport, stoga je normalno da mu odamo počast na ovaj način. I dalje smo u mislima s Michaelom i njegovom obitelji - rekao je direktor staze Zayed Al Zayani.

- Michaelova obitelj se zahvaljuje na lijepoj gesti koja priznaje njegova dostignuća u Formuli 1 i pomoć u dizajniranju staze. Uvjerena sam da bi se Michaelu svidjela ideja i da bio vrlo ponosan na to - rekla je glasnogovornica obitelji Schumacher Sabine Kehm.

Inače, staza u Bahreinu nije prva koja je imenovala zavoj po Schumacheru. To su već napravili u Nurburgringu, gdje kombinacija zavoja osam i devet od 2007. godine nosi ime 'Schumacher S'.

Foto: DPA/Pixsell

>> Ecclestone: Bojim se loših vijesti, želim da se vrati stari Schumacher

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije