Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKE UTAKMICE

Najveće blamaže hrvatskih klubova: Amateri osramotili Hajduk, Dinamo ispao od Moldavaca...

Hajduk - Dila Gori
Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.07.2015.
u 12:06

Hajduk je uspio i ispasti od amatera iz Shelbournea zato to smatramo najvećom blamažom...

Mnoge su lijepe pobjede slavili hrvatski klubovi u Europi, ali početak ljeta vrijeme je kad su se bolovali tragični porazi. Hajduk ni Lokomotiva nisu se, srećom, obrukali protiv Estonaca i Velšana, pred Dinamom su Luksemburžani, a Goal podsjeća na najveće europske blamaže hrvatskih klubova.

5. Dinamo - Sheriff 5:6 (1:1) | 3. pretkolo Lige prvaka 2010. | Najveća Dinamova europska blamaža ispadanje je od prvaka Moldavije. Potpisuje ga Velimir Zajec, koji je nakon toga i smijenjen, a u toj večeri jada u Maksimiru Sammir je zabio s bijele točke za vrijeme utakmice, ali promašio je u raspucavanju, kao i Badelj, Vrsaljko i Dodo.

4. Hajduk - Debrecen 0:5 | 2. pretkolo Lige prvaka 2005. | Pumpao je Ćiro Blažević da s punim Poljudom bijeli mogu stići 0:3 iz Mađarske, uspio je napuniti stadion, ali čim su u prvoj minuti primili gol, sve se raspalo. Ne, nije sramota ispasti od mađarskog prvaka, ali je sramota ispasti s 0:8. I to momčad koja je imala Kranjčara, Grgurovića, Bušića, Bartulovića, Praliju...

3. Hajduk - Dila Gori 0:1 | 3. pretkolo Europske lige 2013. | Zar smo došli do toga da se i gruzijski anonimci prošeću preko Hajduka, sa po 1:0 u obje utakmice?! I onda još bijelima 'uvale' Iluridzea... Igor Tudor bio je trener, sastav sličan današnjem, sramota velika. Iako je ta momčad gubila i od amatera iz Irske Dundalka (1:2) i Karagandija, njih su barem prošli. Dila Gori bila je prevelika prepreka...

2. Differdange - Rijeka 1:0 | 2. pretkolo Uefine lige 2009. | Porazi od Gruzijaca, Ciprana, Izraelaca... još se mogu tolerirati jer 'svi danas igraju nogomet', ali od Luksemburžana nikako! A tu je blamažu hrvatskom nogometu priuštila Rijeka. Trener je bio Robert Rubčić, na terenu su bila braća Sharbini, Štrok, Alen Pamić, Križman... Da, Rijeka je u uzvratu na Kantridi pobijedila s 3:0, ali velika je mrlja ostala.

1. Shelbourne - Hajduk 2:0 | 2. pretkolo Lige prvaka 2004. | Dakle, momčadi iz Gruzije, Moldavije, Cipra, Izraela, Bugarske... od kojih su naši klubovi ispadali barem su profesionalne. Ali Hajduk je uspio i ispasti od amatera i zato to smatramo najvećom blamažom! Nakon 3:2 na Poljudu, Irci su svladali bijele s 2:0 golovima u 78. i 93. minuti, i otišli dalje, a krah potpisuje trener Ivan Katalinić, te Kale, Šuto, Vejić, Blatnjak, Carević, Rački, Pralija, T. Žilić, Fileković, Neretljak, T. Rukavina, te Dragičević, Damjanović i Mešić koji su ušli s klupe.

>> Sve blamaže hrvatski klubova pročitajte na Goal.com

>> Zdravko Mamić bi za Dinamo i igrače dao svoju krv! Za njega smo svi obitelj

Komentara 3

Avatar Matervamcrvenu
Matervamcrvenu
16:28 15.07.2015.

najveća dinamova sramota su BBB za SDP .U cjeloj povjesti navijanja za Dinamo nikada navijači Dinama nisu bili uz komuniste i zato bojsi sramite se, vi niste navijači nego obični crveni provokatori -plačenici.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:14 15.07.2015.

Najveca sramota i blamaza je dinamovih 0 bodova kad god bi se uspio plasirati u ligu prvaka.

Avatar peet
peet
17:14 15.07.2015.

zasto se hajduk najvise spominje u ovom članku? prigovor ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije