RASPOLOŽENI TRENER

Nakon Salzburga vidjeli smo Bjelicu kakvog se rijetko viđa. Evo zašto nije skidao osmijeh s lica

Konferencija Nenada Bjelice nakon utakmice sa Salzburgom
Marko Lukunic/PIXSELL
25.10.2024.
u 09:15

I to bi moglo biti ključno, taj žar i želja da sa svojim igračima ponovno napravi nekakav veliki europski rezultat koji uvijek priželjkuju navijači Dinama.

Nenadu Bjelici očito je suđeno da s Dinamom radi velike stvari. U svom prvom mandatu plave je nakon 49 godina odveo u europsko proljeće kroz Europsku ligu, potom je bio blizu da do proljeća dođe i kroz Ligu prvaka, nedostajao mu je taj bod protiv Šahtara da bude treći u skupini i nastavi u nokaut fazi Europske lige.

Bjelica je nakon remija s Monacom, koji je lako mogao biti i pobjeda, pa sad i slavljem 2:0 nad Salzburgom odškrinuo vrata željenog prolaska u nokaut fazu kroz Ligu prvaka. Iako je odmah nakon utakmica u Mozartovu gradu pokušao otkloniti priče o prolasku jer su tek tri odigrana kola, a plavi imaju još pet utakmica do kraja, optimizam je opravdan.

Nakon te utakmice u srijedu vidjeli smo Bjelicu kakvog se rijetko viđa, netko je zamijetio da ne pokazuje preveliku sreću, no kad se malo bolje pogledalo, vidjelo se kako se smješka, vidjelo se zadovoljstvo u njegovim očima. I to bi moglo biti ključno, taj žar i želja da sa svojim igračima ponovno napravi nekakav veliki europski rezultat koji uvijek priželjkuju navijači Dinama. I onda se na kraju Bjelica i opustio, više nije skrivao osmijeh, šalio se i na svoj račun jer je skinuo jedan negativan niz, kao trener nikad nije slavio u Salzburgu, nikad nije primio manje od četiri pogotka.

VEZANI ČLANCI:

– Teško sam ovdje prolazio i veseli me što sam baš s Dinamom prekinuo taj niz. Iako, možda ćete ovu pobjedu pripisati Danijelu Jumiću, kojem sam jako zahvalan, ali ja je pripisujem sebi – uz smijeh je rekao Bjelica.

Kod njega se zna da nema nekakvog opuštanja. Već je najavio dvije važne utakmice u HNL-u koje treba dobiti, ali koliko je bio sretan, vidjelo se i na pitanju hoće li dečkima dopustiti pivo ili dva prije spavanja.

– Mogu što hoće, ove večeri nemaju limita – smijao se Bjelica.

I tako raspoložen trener veliki je zalog za uspjeh plavih, jer nije Bjeličin osmijeh bio zbog nekakve obične 2:0 pobjede, nego zbog igre njegove momčadi. Sigurni smo da je i on uvidio da ta momčad može. Ako je dosad i vjerovao u to i nadao se, sad je dobio potvrdu i sigurni smo da zato smiješak nije silazio s njegova lica.

Osmijeh koji će se zadržati ako u Maksimiru bude slavio nad Osijekom pa onda i u Šibeniku prije puta u Bratislavu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije