POLICIJA GA TRAŽI

Napravljena prva analiza mobitela BBB-a: Traže vođu navijača, uspio je pobjeći s 10-ak osoba

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: EUROKINISSI
1/5
17.08.2023.
u 14:55

Zasad nije poznato nalazi li se i dalje u Grčkoj ili je uspio pobjeći iz zemlje u tajnosti. Ipak, analiza mobilnih telefona objasnila je rutu dolaska navijača iz Hrvatske u Grčku i plan njihova bijega

Policija je napravila prvu analizu mobitela navijača Dinama koji su pritvoreni u Grčkoj nakon nereda u kojima je poginuo 29-godišnji Grk. Tamošnji mediji tako navode kako je vođa navijača Dinama, inače podrijetlom iz BiH, uspio pobjeći s još 10-ak osoba. 

Zasad nije poznato nalazi li se i dalje u Grčkoj ili je uspio pobjeći iz zemlje u tajnosti. Ipak, analiza mobilnih telefona objasnila je rutu dolaska navijača iz Hrvatske u Grčku i plan njihova bijega. 

Grčki Newsit tako je objavio i screenshotove mobitela na kojima se vide lokacije koje su navijači pretraživali – Igumenicu, Pirej, ali i Bari i Anconu u Italiji. Osim toga, pronašli su i dvije specifične adrese u Ateni – jednu s brda Lycabettusa, a drugu u središtu Maroussija. 

Foto: newsit.gr

 

Foto: newsit.gr

POVEZANI ČLANCI:

Policija, osim toga, navodi se neslužbeno, također pokušava otkriti preko mobitela emitiranih s područja oko stadiona Nea Filadelfia koliko njih odgovara SIM karticama iz Hrvatske i imenima vlasnika kako bi ustanovili kako su se kretali navijači nakon napada.  Danas se o cijelom slučaju oglasio i hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman, naglašavajući da je njima najvažnije da su pritvoreni navijači sigurni. 

– Veleposlanstvo je s njima stalno u kontaktu, pojačat ćemo naš tim. Važno je da su naši djelatnici prisutni i da pritvorenici mogu uvijek doći do njih i zatražiti pomoć od njih. Bila je već jedna utakmica, policija je pripremljena. Vjerujemo da neće doći ni do kakvih nereda večeras – objasnio je, dodajući kako je teško objasniti zašto toliko dugo traje DNK analiza.

>> VIDEO Grčka policija pregledava mobitele BBB-a, objavljeno što je jedan od njih pretraživao

– Možda je kompromitirana, ali je važno da se sve vraća na snimke nadzornih kamera koje bi mogle dati odgovore više od DNK analize. Ovo je deseti dan nakon nereda, prirodno je i ljudski da se to što prije riješi jer su u pitanju Hrvati. To su uglavnom mladi ljudi – kazao je, dodajući kako nitko nije sretan zbog onoga što se dogodilo.

– Oni nisu smjeli biti na stadionu, a svjesno su išli u Grčku. Imali smo informaciju da je njihov sastanak bio u Crnoj Gori, a neki su išli trajektom i preko luke Bari. Tražili su kasnije pozornost cijelog svijeta, ali se mi ne želimo upuštati u kvalifikaciju jesu li ili nisu krivi. Oni moraju dobiti konzularnu pomoć i pravnu zaštitu – poručio je.

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
1/18

Na pitanje kako komentira navode roditelja koji se žale kako je teško stupiti u kontakt s ministarstvom, Grlić Radman je poručio:

– Ne znam kako je to moguće, jedino ako oni svi u isto vrijeme zovu. Mi smo otvorili i posebnu liniju u slučaju ažurnosti tako da svaki roditelj može komunicirati. Mogu oni opet zatražiti i sastanak, nama je njihova briga nezamisliva, jasno je da žele biti sa svojom djecom koja su pritvorena. 

Komentara 19

CH
chemica
15:05 17.08.2023.

Zlotvori koji zakuhaše poparu kukavički ostaviše vojsku na cjedilu. Presvukli se u civilnu odjeću, a sirotinji kako već bude. Kako li to poznato zvuči...

NE
Nemanadimak
16:14 17.08.2023.

Ovo vec postaje komedija od tragedije. Koji su to mulci, ici tamo mlatiti se sa Grckim olosom i mulcima. Kada izidju pisat ce knjige i bice na televizije kao priznate licnosti.

LE
LeftardBezumnikKukavica
19:37 17.08.2023.

Krivoslavna paščad cvili kao kad su bježali s Kosovskog polja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije