DŽUDO U PARIZU

Naša najveća uzdanica otvara nastup u Parizu. Sprema joj se izazovan put na turniru

Europsko prvenstvo u judu, žene -70kg, polufinale, Barbara Matić - Ai Tsunoda Roustant
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
30.07.2024.
u 07:00

Troje hrvatskih džudaša nastupa tri dana zaredom – Katarina Krišto (63 kg) u utorak, Barbara Matić (70 kg) u srijedu i Zlatko Kumrić (100 kg) u četvrtak

U iduća tri dana u privremenoj izložbenoj dvorani Grand Palais Ephemere nastupit će sva tri džudaška hrvatska aduta – Katarina Krišto (63 kg), Barbara Matić (70 kg) i Zlatko Kumrić (100 kg). Krišto nastupa danas, a prva joj je prepreka Matchiko Guimendego iz Srednjoafričke Republike. Ako pak nju pobijedi, čeka je jedna od favoritkinja kategorije, Japanka Miku Takaichi.

U srijedu će na tatami izići dvostruka svjetska i aktualna europska prvakinja Barbara Matić. Ona će u prvom kolu biti slobodna, a prva protivnica trebala bi joj biti Kim Polling, Nizozemka koja od travnja ove godine nastupa za Italiju.

Polling (33) je iskusna natjecateljica koja je u svojim najboljim danima triput bila prvakinja Europe (2013., 2014. i 2018.). Zlatka Kumrića u četvrtak čeka okršaj s Talijanom Gennarom Pirellijem, a pobijedi li njega čeka ga Gruzijac Sulamanidze, aktualni europski doprvak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije