Sjajan vikend

Naši igrači nisu glavni u klubovima, zato pati reprezentacija

'22.03.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Hrvatska - Srbija. Slavlje nakon pogotka Marija Mandzukica.  Photo: Gor
'Goran Stanzl/PIXSELL'
21.10.2013.
u 10:39

Četvorica naših reprezentativaca, eto, samo nekoliko dana nakon blamaže u Škotskoj odigrala su izvrsno za svoje klubove!

Darijo Srna dva je puta sigurno izveo 11-erac za svoj Šahtar, Mario Mandžukić opet je zabio za Bayern, Niko Kranjčar bio je strijelac i dodavač u pobjedi QPR-a, a Dejan Lovren dobiva pohvale kao junak Southamptona u osvajanju boda na Old Traffordu! Iako su i kolege u Engleskoj dugo bili u dvojbi je li izjednačujući pogodak za Southampton u 89. minuti utakmice protiv Manchester Uniteda zabio Lovren, na službenim stranicama Premijer lige kao strijelac se vodi Adam Lallana, no to ne umanjuje Lovrenovu odličnu igru. – Osvojio je mnogo izravnih dvoboja i glavom je odnio niz lopti. Odlično je iznosio loptu iz obrane i pokazao dobre vještine – opisali su Englezi Lovrenovu igru.

Štimac je griješio

Četvorica naših reprezentativaca, eto, samo nekoliko dana nakon blamaže u Škotskoj odigrala su izvrsno za svoje klubove! Pa zašto su onda bili blijedi na Hampden Parku, a i nekoliko dana prije u Maksimiru s Belgijom? U čemu je "kvaka", što se to dogodilo u samo nekoliko dana da su doživjeli potpun preobražaj? Odgovora može biti mnogo. Recimo, primjer Marija Mandžukića. I dok su u našoj reprezentaciji svi, ponajprije bivši izbornik, očekivali da Mandžukić sam riješi utakmicu, u Bayernu naš napadač ima sasvim drukčiju ulogu. Mandžukić u Bayernu "posprema" u mrežu lopte nakon akcija u kojima sudjeluje gotovo kompletna Bayernova zvjezdana momčad, on je samo jedan kotačić u tom uhodanom stroju i zasad radi ono što se od njega očekuje. Nema nikakav status nedodirljivog ni nositelja igre, ali dok odrađuje svoj posao (zabija golove!), mjesto mu je u momčadi sigurno. S druge pak strane, protiv Belgije je Štimac našu napadačku igru temeljio na Mandžukiću, koji je bio i jedini napadač u sastavu!

Mandžo nije Drogba

I to je bio promašaj jer Mandžukić nije ni Drogba ni Ibrahimović, jednostavno nije takav tip igrača koji će na svojim leđima nositi suparničku obranu. Nije to, uostalom, bio ni u Dinamu... Srna je u Šahtaru uvijek maksimalno koncentriran na igru, Kranjčar se opet preporodio kod Harryja Redknappa, a Lovren iz kola u kolo u Engleskoj dokazuje koliko su u Lyonu pogriješili što su ga omalovažavali. Dobre igre u klubovima nikako ne jamče da će netko dobro igrati i za nacionalnu vrstu (vrijedi i obrnuto!), gdje vlada sasvim drukčije ozračje, drukčiji su suigrači, drukčiji trener i način igre, ali i motiv je različit od onoga u klubovima, gdje je isključivo potenciran egzistencijalni poriv. Vidjet ćemo hoće li Niko Kovač uspjeti promijeniti stvari nabolje...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije