stolni tenis

Našoj Anđeli (19) triler protiv 28 godina starije Amerikanke

anđela mužinić
Foto: HPO
1/3
31.08.2012.
u 11:20

Tomislav Špalj u susretu prvog kola svladao je Nijemca Wernera Burkhardta sa 3:2, dok je Helena Dretar Karić nadigrala Južnokoreanku Cho (3:1).

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Špalj (33) uspješno je počeo svoj nastup na Paraolimpijskim igrama u Londonu. On je, naime, u susretu prvog kola skupine A svladao Nijemca Wernera Burkhardta (47) sa 3:2.

Neizvjestan ogled bolje je počeo Nijemac kojem je pripao prvi set (11:9), no Špalj je u nastavku zaigrao bolje pa je preokrenuo omjer u setovima (11:8, 12:10). Nakon velike borbe u četvrtom setu (12:10 za Burkhardta), Špalj je u odlučujućem setu slomio Nijemčev otpor (11:7) te slavio na kraju.

Hrvatski predstavnik drugi nastup prema rasporedu trebao bi imati danas u 16.40 sati i to protiv Francuza Maximea Thomasa koji je jučer uvjerljivo svladao Burkhardta (3:0) dozvolivši mu da osvoji tek 16 poena.

Dretar Karić očekuje Slovakinju

Svoj prvi nastup u Londonu, i to uspješan, imala je i Helena Dretar Karić (32) koja je u prvom kolu skupine A nadigrala 50-godišnju Južnokoreanku Cho (3:1).

Suvereno je počela meč te je bila bolja u prva dva seta (11:7, 11:9). Koreanka dobivenim trećim setom (13:11) nije poremetila Helenin ritam te je Hrvatica mirno privela susret kraju (11:7).

Dretar Karić sad očekuje drugi meč u 20 sati protiv Slovakinje Alene Kanove koja je već svladala Cho (3:0).

Špalj i Dretar Karić tako će se boriti za prvo mjesto u skupini koje donosi nastup u četvrtfinalu.

Anđela kao Špalj

Sjajne nastupe hrvatskih stolnotenisača u prvom kolu zaokružila je 19-godišnja Anđela Mužinić koja je u susretu skupine C svladala 47-godišnju Amerikanku Pamelu Fontaine (3:2).

Meč je imao sličan scenarij kao i onaj Tomislava Špalja. Bojažljivo je mlada Hrvatica počela meč protiv mnogo iskusnije suparnice (11:4 prvi set za Fontaine), no nakon uvodne treme, opustila se te dobila sljedeća dva seta (11:8, 11:7). Četvrti set osvaja Fontaine (12:10), da bi u posljednjem Mužinić bila mnogo koncentriranija (11:7).

Sljedeća suparnica Anđele Mužinić bit će Južnokoreanaka Jung (20 sati). Njoj bi ta pobjeda također donijela nastup u četvrtfinalu. Jung je jučer pobijedila Fontaine sa 3:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije