MLADEN BARTOLOVIĆ

Navijači Cibalije nogometnoj legendi pod prozorom: 'Samo ozdravi nam ti'

hajduk-dinamo kup
Ivo Cagalj/PIXSELL
30.10.2021.
u 11:30

“Bartole, pobjeđivao si ti i puno veće frajere, ne sumnjamo da ćeš predriblati i ovoga!”, glavni je motiv objave

Poštujući privatnost njega i njegove obitelji, nakon poteza Cibalijine navijačke skupine Ultras jasno je da smijemo reći da apsolutna legenda HNL-a koja je igrala za Cibaliju, Dinamo i Hajduk Mladen Bartolović (45) boluje od teške bolesti.

Navijači su došli pred mjesto gdje stanuje u Nuštru pokraj Vinkovaca s transparentom “Samo ozdravi nam ti, Mladene” uz pjesmu i bakljadu njemu u čast. Objavili su i prikladnu objavu na svojoj Facebook-stranici.

Poštujmo mir i intimu

18.03.2018., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, HNK Rijeka - HNK Cibalia. Mladen Bartolovic. PHoto: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

“Bartole, pobjeđivao si ti i puno veće frajere, ne sumnjamo da ćeš predriblati i ovoga!”, glavni je motiv objave.

“Nekoliko naših članova posjetilo je večeras našeg Mladena u Nuštru kako bi mu pružilo podršku u ime svih navijača i poželjelo što brži oporavak. Molimo sve da poštuju mir i intimu obitelji Bartolović”, također piše u objavi navijačke skupine Cibalije.

Ganuli su i Bartolovića, koji je videozapise i fotografije objavio i na svojim društvenim mrežama.

Mladen Bartolović rođen je 10. travnja 1977. godine u Zavidovićima (BiH). Legenda je vinkovačke Cibalije, njezin najbolji strijelac u Hrvatskoj ligi s 46 pogodaka u 185 nastupa, premda je karijeru u Hrvatskoj ligi počeo u sisačkoj Segesti u sezoni 1996./1997. Mladen se može pohvaliti da je u karijeri nastupao i za dva najveća hrvatska kluba.

14.05.2008., Split - U uzvratnom susretu finala Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk i Dinamo odigrali bez pogodaka, dok je u prvom susretu Dinamo bio bolji od Hajduka 3:0 cime su Modri osigurali 9. naslov pobjednika Kupa. Mladen Bartolovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Dinamu je u sezoni 2003./2004. skupio 34 nastupa i postigao četiri pogotka, a u Hajduku od 2006. do 2009. godine ima 91 nastup i 18 pogodaka. S Dinamom je, pod vodstvom trenera Nikole Jurčevića, osvojio Hrvatski kup, nastupivši u uzvratnoj utakmici finala (0:0) s Varteksom u Zagrebu.

Ima 11 europskih nastupa (5 Dinamo, 6 Hajduk). U Prvoj HNL postigao je ukupno 90 pogodaka, ali potez po kojemu će ga se najviše pamtiti je “ringišpil” koji je u dresu Hajduka u derbiju s Dinamom u Maksimiru (21. rujna 2008., 2:0 za bijele) priuštio Mihaelu Mikiću.

Bartolović je u Hrvatskoj ligi još igrao za Zagreb od 2006. do 2009. godine, a imao je i dva inozemna angažmana, u njemačkom Saarbrückenu, a u sezoni i iranskom Fooladu iz Ahvaza.

Igrao za reprezentaciju BiH

13.04.2013., Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, Hajduk Split - Cibalia Vinkovci. Slavlje strijelca Mije Caktasa sa suigracima. Mladen Bartolovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bio je i reprezentativac BiH, za koju je nastupio 17 puta, bez postignutog pogotka. Okušao se i kao trener, najprije u Bedemu iz Ivankova, a onda i u Cibaliji od 2016. do 2018. godine.

Pobijedio je u puno utakmica na hrvatskim nogometnim terenima, nadamo se da će sada pobijediti i onu najvažniju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije