Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE BAŠ NJEGA

Navijači Hajduka žele da na klupu sjedne čovjek koji ih je godinama izluđivao. Je li to realno?

Split: Navijači na tribinama prate susret Hajduka i Dinama
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
10.04.2024.
u 17:08

U našoj anketi dobio je najviše glasova, a dobro kotira i u navijačkom puku. Odbijao je Dinamo, s kojim ga se često povezivalo, a nedavno pričalo se da bi se mogao vratiti u HNL

Od poraza protiv Rijeke više ništa nije isto u vrhu izvršnih struktura na Poljudu. Predsjednik Lukša Jakobušić smijenjen je s mjesta predsjednika uprave Hajduka odlukom Nadzornog odbora kluba. Odmah potom, javnost je dobila informaciju da je dužnosti razriješen i trener seniorske momčadi Mislav Karoglan, a iščekuje se i odlazak sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa u nadolazećim tjednima. Tada bi se trebalo rasplesti i pitanje novog predsjednika, a zasad se zna samo to da to neće biti Josip Pavić, bivši vaterpolist i aktualni državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Navijače Hajduka najviše zanima tko će klub voditi s klupe sljedeće sezone. Mnogi još uvijek nisu prežalili odlazak Valdasa Dambrauskasa, litavskog trenera koji je s Hajdukom osvojio Kup 2022. godine, pobjedom nad Rijekom na Poljudu. Neće proći dugo, a Dambrauskas će otići, vjerojatno i sam uvjeren da je mogao napraviti još mnogo više no što je napravio u klubu. No, nije samo bivši trener Gorice i aktualni strateg ciparske Omonije taj kojeg navijači žele. Da se njih pita, barem ako je suditi po našoj anketi, jedan čovjek je daleko iznad svih na navijačkoj listi želja.

Matjaž Kek je od studenog 2018. godine na klupi slovenske nogometne reprezentacije. Prije dva mjeseca produžio je s tamošnjim nogometnim savezom suradnju do kraja kvalifikacija za Mundijal 2026. godine, na kojeg se Slovenci žele plasirati. Povest će i reprezentaciju na Euro u Njemačku, prvu europsku smotru koju će Slovenija igrati od 2000. godine. Kek je prošao izuzetno zahtjevan put i tek je s krajem šeste godine mandata dospio tamo gdje je želio. Dužnost slovenskog izbornika ovog časa sigurno ne bi napuštao, a nije to učinio ni kad je objektivno mogao.

U barem tri-četiri navrata do danas ga se u ovih šest godina spominjalo na klupi Dinama. Neovisno o tome koga treba zamijeniti, uvijek su pri vrhu popisa nasljednika ili Vahid Halilhodžić ili Matjaž Kek. Bilo je govora o tome da bi se mogao vratiti u Rijeku 2022. godine, uoči sezone u kojoj je Rijeka krenula na pogon domaćeg dvojca Tadić - Budicin, a nastavila smjerom Sersea Cosmija, ne bi li je kasnije preuzeo Sergej Jakirović.

Split: Navijači na tribinama prate susret Hajduka i Dinama
1/6

Keku je za vrijeme riječke priče Hajduk bio najdraži suparnik. U 22 utakmice koliko je Rijeka protiv Hajduka igrala pod njegovim vodstvom, dobio je 13 puta, remizirao osam, a izgubio samo jednom. Za Hajduk je od 2013. do 2018. godine na riječkoj klupi uvijek pronalazio rješenja, a mnogi drže da bi se upravo njegovim dolaskom u bitnome popravilo stanje u svlačionici splitskog kluba.

Kako god, do kraja sezone momčad će voditi dojučerašnji Karoglanov pomoćnik Jure Ivanković, a onda će s ljetom uz novog predsjednika te vjerojatno i sportskog direktora doći i novi trener. Hoće li to biti Kek, Goran Tomić ili netko drugi, tek treba vidjeti. Pred Hajdukom je novo temeljito preslagivanje.

Ključne riječi

Komentara 7

BR
Brandfackel2
18:25 10.04.2024.

Tko imalo drži do sebe, neće sjesti na klupu ovakvog Hajduka. Klubu i navijačima potrebna je katarza. Ovakvi su sramota za sebe i za čitav hrvatski nogomet.

Avatar Marko
Marko
18:48 10.04.2024.

Koliko su navijači spremni platiti za njega?

BL
blekpanther
17:54 10.04.2024.

Moguće je ali onda bez NH!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije