Italija

Navijači Milana već prosvjeduju: "Zar nam klub prodaju komunistima"

'Italian Prime Minister Silvio Berlusconi (L) and his Russian counterpart Vladimir Putin talk during a joint press conference at the Villa Gernetto on April 26, 2010 in Lesmo near Monza.  AFP PHOTO /
'GIUSEPPE CACACE'
26.05.2010.
u 09:25

Talijanski premijer i vlasnik Milana Silvio Berlusconi za 180 milijuna eura namjerava prodati 25% do 30% dionica Milana ruskom naftnom divu Gazpromu!

Tu senzacionalnu vijest donio je talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport. Vrijednost Milana procjenjuje se na oko 600 milijuna eura, a list kaže da Silvio Berlusconi, koji je prije 24 godine kupio Milan kada je klub bio u teškom stanju, namjerava prodati dionice Rusima i zbog velikog prijateljstva s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

I Gaddafi bio u igri

Ipak, u utorak u 11.05 iz Rusije je stigao demanti cijele priče.

– Ne postoje nikakvi pregovori između Gazproma i Milana – izjavio je glasnogovornik ruske kompanije Sergej Kuprijanov.

Gazprom, koji pokriva 30 posto europskih potreba za plinom, 95-postotni je vlasnik i nogometnog kluba Zenit iz Sankt Peterburga, koji trenira talijanski trener Spalletti. Od 2007. godine generalni je sponzor i Schalkea. U petogodišnjem ugovoru u sadašnji klub Ivana Rakitića Gazprom će uložiti 120 milijuna eura.

A na samu vijest o mogućoj prodaji Milana Gazpromu, na internetu se odmah pojavio prosvjed: "Zar Berlusconi prodaje klub ruskim komunistima!".

I prijašnjih godina govorilo se o mogućoj prodaji Milana, čak i libijskom pukovniku Gaddafiju.

Nakon što su navijači Milana prosvjedovali protiv kluba koji ne namjerava ulagati u kupnju novih igrača, Berlusconi je navodno kazao "skoro bih se riješio Milana". Bio je ogorčen zbog prosvjeda i kazao je kako su prosvjednici nezahvalni, jer je on mnogo učinio za Milan dovevši ga iz druge lige (u koju je padao osamdesetih godina) na svjetski vrh.

Političko samoubojstvo

U igri za kupnju Milana bila je i prehrambena tvrtka Ferrero (proizvodi, uz ostalo, Nutellu), ali ta varijanta nije prošla. Berlusconi je svjestan da nijedno od njegovih petero djece nema volje voditi klub, a ni nogomet ih ne oduševljava. Vjerojatno će prije ili kasnije prodati Milan, pa otuda i dolaze različite vijesti o mogućim kupcima milanskoga kluba.

Prodaja kluba Rusima u ovom bi trenutku zasigurno imala negativan učinak na birače, a Berlusconi gotovo svakodnevno mjeri puls birača kako bi znao koje poteze pokrenuti i od čega odustati. Prodaja Rusima milanskog kluba značila bi za Berlusconija političko samoubojstvo ne samo među navijačima kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije