Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI I NAVIJAČICE Osim na travnjaku, bitka za premoć vodi se i na tribinama, a pobjeđuju oni s misijom i vizijom

Navijači na SP: Hrvatima nema premca

sce-hrvatima-txt.jpg
import
17.06.2006.
u 18:51

Oči više od milijarde ljudi ovih su dana uprte u Njemačku, u nogometni spektakl. No osim heroja nacije, koji svakodnevno na terenu ostavljaju krv, znoj i suze, gledatelji diljem svijeta pod povećalom promatraju navijače - i navijačice - njihove kostime, koreografiju i originalnost!

A na ovome SP-u bilo je uistinu svega: lica i frizure u nacionalnim bojama iako su i ove godine hit među većinom poklonika toga loptačkog sporta ipak su u drugom planu, a navijači s “misijom i vizijom” glavni su hit! Svjetske medije svojim navijanjem s nogu su oborili hrvatski navijači koji su pokazali kako se hrabre nacionalni junaci, svih devedeset minuta!

Domaćini imaju najbrojniju podršku na tribinama, a njemački navijači dali su si truda i naoružali se zavidnom količinom rekvizita. Brazilska samba stadionima se zarazno širi, a latinoljepotice najčešće su mete objektiva brojnih fotografa. Preplanula put, utegnuta rasplesana tijela i oskudni kostimići svrstavaju ih među najvatrenije navijače. U Njemačkoj su pak najbrojniji, uz domaće, navijači Šveđana, koji svojim kostimima i šminki pridaju puno pozornosti. Englezi predvođeni gospođom Beckham, odjeveni su u reprezentativne boje od glave do pete! Fanatični Japanci trude se, ulažu novac i vrijme u kostime, ali navijanje im nije u krvi.

Mogli bi se ugledati u Meksikance, koji uz hektolitre tekile i pjesmu proslavljaju uspjehe svojih ljubimaca. Talijani su, kao i uvijek, stilski najnapredniji, a francuski navijači malo su posustali vidjevši da galski pijetlovi ni nakon osam godina nisu zatresli protivničku mrežu! Kad se sve zbroji i podvuče crta, zaključak je prilično jasan - Hrvati su pokazali veliko znanje kada je riječ o navijanju!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije