NAVIJAČI u Grazu

'Navijanje je bilo odlično, a u Beču će biti još bolje'

'23.01.2010., Graz, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, skupine A izmedju Hrvatske i Rusije.Mia SLOGAR. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
1/3
23.01.2010.
u 23:10

Hrvatska je s tribina dvorane u Grazu imala podršku 4500 hrvatskih navijača. Naši dečki igrali su kao da su u Zadru, Splitu, Zagrebu, Varaždinu ili Osijeku.

- Znamo da je recesija, ali se štedjelo za ovih nekoliko utakmica. Nije nam žao. Ovako nešto se samo jednom može doživjeti. Zasad nemamo love za Beč, ali ćemo nekako pokušati nabaviti, bar za polufinale i finale - govorili su dečki iz zagrebačke Dubrave.

Među navijačima bili su Josip Valčić, njegova žena Vanja, te njihova prijateljica Mia Šlogar, nekadašnja rukometašica Lokomotive i nekadašnja miss sporta Hrvatske.

- Kad već ne mogu pomoći na parketu, barem mogu s navijanjem - rekao je Josip, igrač Croatia osiguranja.

Na svakoj utakmici u kockastom dresu je i Lana, žena Vedrana Zrnića.

U crveno-bijelom tonu

- Atmosfera na tribinama bila je super, ali dvorana im nije baš nešto. Ne može se to usporediti s našim dvoranama. Bila sam protiv Norveške i Rusije i sljedeći put dolazim na polufinale u Beč - rekla je Iva, žena pomoćnog trenera Slavka Goluže.

Zaista je bilo lijepo vidjeti dvoranu obojenu u crveno-bijele kockice. Tranparenti sa svih strana - od Dubrovnika do Čakovca, od Iloka do Umaga.

Impresionairani Rusi

- Bez obzira na utakmicu htio bih se zahvaliti hrvatskim navijačima koji su napravili odličnu atmosferu u dvorani - rekao je Konstantin Igropulo, najbolji ruski igrač i time je zapravo sve rekao kako je bilo sinoć.

Među navijačima bio je i Kiro Lazarov, ljevoruki igrač Zagreba i makedonske reprezentacije.

- Prvi put sam gledao utakmicu s navijačima i bilo mi je super. Kad je počelo navijanje, cijela se tribina tresla - rekao je Lazarov.

Naši rukometaši imat će sličnu podršku i u puno većoj dvorani u Beču (kapacitet 11.000 gledatelja. Tamošnja hrvatska zajednica kupila je za svaku utakmicu po 2000 ulaznica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije