Oštrije kažnjavanje

NBA: 'Play-in' postaje stalni dio kalendara, uvodi se i novo pravilo u igri

FILE PHOTO: NBA: Finals-Boston Celtics at Golden State Warriors
Foto: Kyle Terada/REUTERS
1/3
13.07.2022.
u 08:53

Dogovoreno je kako će se ubuduće oštrije kažnjavati prekršaji koji sprečavanju protunapad suparnika...

Takozvani "play-in" turnir po završetku ligaškog dijela NBA sezone, koji se u raznim formatima primjenjivao u posljenje tri sezone, postaje stalni dio kalendara najjačke košarkaške lige na svijetu, odlučili su vlasnici klubova na svom godišnjem sastanku u Las Vegasu.

Tako će i nadalje izravni plasman u doigravanje osigurati po šest najuspješnijih momčadi iz svake konferencije nakon ligaškog dijela, dok će momčadi koje završe između sedme i desete pozicije igrati "play-in" turnir kako bi se odredili sedmi i osmi putnik u posezonu.

Također, dogovoreno je kako će se ubuduće oštrije kažnjavati prekršaji koji sprečavanju protunapad suparnika. Dok su do sada takvi taktički prekršaji bili kažnjavani samo loptom sa strane za suparnika, sada će momčad koja je zaustavljena u protunapadu dobivati jedno slobodno bacanje i zadržavati posjed.

Obje ove odluke jednoglasno su podržane i od Natjecateljske komisije NBA-a u koju su uključeni igrači, suci, treneri, vlasnici i izvršni operativci u klubovima.

Video - Aco napao Rađu zbog Bojana, otkrio istinu o Draženu i Zvezdi, priznao Tedeschiju da je greška

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije