IDEMO PO POBJEDU

Ne dobiju li Poljsku, vatrene čeka problematična jesen. Evo gdje gledati važnu utakmicu Hrvatske

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
Foto: Joao Rico/PIXSELL
1/3
08.09.2024.
u 08:18

Po predviđenom sastavu, izbornik Dalić mogao bi napraviti čak četiri promjene u odnosu na susret s Portugalom

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 sati igra susret 2. kola elitne skupine Lige nacija protiv Poljske na osječkoj Opus Areni. Nakon poraza na otvaranju toga natjecanja prije tri dana u Portugalu (2:1) za izabranike Zlatka Dalića ovo će biti itekako važna utakmica iz više razloga. Prvi i osnovni je - dobro raspoloženje unutar momčadi. Iako izbornik i igrači naglašavaju da je atmosfera unutar kolektiva sjajna, bez pobjeđivanja i dobrih izvedbi teško će biti očuvati pozitivan tonus u svlačionici pred nadolazeće okupljanje u listopadu i ono u studenom.

No, postoje i dva rezultatska razloga zbog kojih je večerašnja utakmica posebno znakovita. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina u najjačoj ligi imaju mjesto u četvrtfinalu Lige nacija koje se igra u ožujku sljedeće godine. Isto tako, svi četvrtfinalisti Lige nacija bit će smješteni u najjaču jakosnu skupinu (bubanj 1) na ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, koji se održava u prosincu. Iako se Hrvatska i posredstvom FIFA renkinga može ugurati među prve nositelje na ždrijebu, bilo bi daleko ljepše ne strepiti do posljednjeg trenutka i po rezultatu u Ligi nacija izboriti to mjesto.

Ako Hrvatska i ne uspije biti među prve dvije reprezentacije u skupini, bilo bi dobro da ne bude zadnja i time ne ostvari ispadanje u Ligu B za sljedeću sezonu. Poljska je u prvom kolu kao gost pobijedila Škotsku (3:2) pa bi eventualnim današnjim pobjedama Poljska i Portugal (koji igra doma sa Škotima) pobjegli na 6 bodova. 

Hrvatska bi u današnjem susretu mogla biti lišena usluga Andreja Kramarića koji se muči s povišenom tjelesnom temperaturom. Prema informacijama koje smo prvi objavili u subotu, Kramarić je bio u izolaciji zbog sumnje na koronavirus, a iz HNS-a su nakon subotnje konferencije za novinare ustvrdili da ima "blagu prehladu te da zbog toga nije trenirao". Po predviđenom sastavu, izbornik Dalić mogao bi napraviti čak četiri promjene u odnosu na susret s Portugalom. U prvoj postavi očekuju se Duje Čaleta-Car, Marko Pjaca, Luka Sučić i Ante Budimir, a nije isključeno da promjena bude još.

Dvoboj Hrvatske i Poljske u Osijeku počinje od 20.45 sati, a u izravnom TV-prijenosu moći će se pogledati na programu Nove TV. Od 20 sati na programu je uvodna studijska emisija.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
1/22

Komentara 3

Avatar Provokator1
Provokator1
12:05 08.09.2024.

samo neka igra Lukica svih 100 minuta, Perišić barem na 70 minuta.... Neka momci daju pečat kraju ove repke i početku rasprodaje ugleda.

Avatar Make my day
Make my day
10:57 08.09.2024.

Od "zaslužnog" Dalića i njegovog odabira također" zaslužnih" - jednostavno ne treba imati velika očekivanja u životu, da se ne razočarate previše.

Avatar Žuti
Žuti
09:45 08.09.2024.

Kao i nakon generacije 1998. osjećam da nam slijedi drastični pad bez obzira na nove talente. Možda čak i propustimo jedno natjecanje. Na kraju će nam trebati jedan novi Otto Barić koji će probati 100 novih igrača, možda i neke za koje nikad nismo čuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije