Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEK SE NAVIKAVAJU NA NJEGA

Ne izgleda obećavajuće: Između Skočića i vatrenih ne postoji kemija

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade
Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL
1/5
21.06.2023.
u 22:34

Tu se nema što zamjeriti ni izborniku Skočiću. On je pokušao sve što je mogao, rotirao, kemijao i premještao figure, ali iz aviona je vidljivo kako kemija između izbornika i igrača ne postoji. Oni se na Skočića tek navikavaju, a loše je što se navikavaju na – Euru.

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija ostala je dosljedna svojoj sumornoj tradiciji: i na svome petom Europskom prvenstvu izgubila je prvu utakmicu, ovoga puta od Ukrajine (0:2) na bukureštanskoj vrućini. Najnadareniji predstavnici hrvatskog nogometa počeli su zapravo ozbiljno igrati tek kada je na semaforu već svijetlilo 0:2, a do tada nisu pokazali baš ništa: niti klasu, niti energiju, niti karakter, niti jednu frakciju svojega talenta.

Naravno da će dosta dragulja (Baturina, Beljo, Stojković, Frigan...) koji Hrvatsku predstavljaju na Europskom prvenstvu jednoga dana zaigrati i za A vrstu, i u njoj igrati zapaženu ulogu, što je i osnovna svrha čeličenja i filtriranja kroz stručno-selektivni proces HNS-a, jedino je šteta što se oni na najvećoj smotri mladih baš neće naučiti pobjeđivati. Istina, ne treba ih otpisivati već nakon prve utakmice, ali sve što su demonstrirali protiv Ukrajine – a prva je kažu uvijek najvažnija – ne izgleda nimalo obećavajuće.

Tu se nema što zamjeriti ni izborniku Skočiću. On je pokušao sve što je mogao, rotirao, kemijao i premještao figure, ali iz aviona je vidljivo kako kemija između izbornika i igrača ne postoji. Oni se na Skočića tek navikavaju, a loše je što se navikavaju na – Euru.

Ukrajinci su do oba pogotka došli nestvarnom lakoćom. Kod prvoga Kaščuk se nesmetano prošetao kroz našu obranu, a kod drugoga – opet neometan – idealno je centrirao pred vrata gdje je centarfor Šahtara Danilo Sikan udarcem glavom matirao vratara Kotarskog. Situacija kao na treningu: jedni igraju i zabijaju, a drugi promatraju. Taj Danilo Sikan vrijedi na Transfermarktu čak četiri milijuna eura, u protekloj sezoni nastupao je kod Jovićevića i u Ligi prvaka, čak i u obje utakmice s Real Madridom, a za Hrvatsku je bio nezaustavljiv. Kao i spomenuti Kaščuk, igrač azerbajdžanskog Sabaha.

Hrvatski su se reprezentativci razigrali tek kada su zbacili težak ruksak imperativa s leđa, pa su u zadnjih pola sata prijetili sa svih strana. Najveću šansu zapucao je igrač Lokomotive Luka Stojković u 61. minuti, kada je s pet metara od gola, neometan, pogodio gredu. Pucao je zapravo očajno, a da je zabio, bilo bi još dovoljno vremena da se vratimo u igru. Vrlo dobre šanse imali su još i Frigan i Beljo, a u njima su reagirali nonšalantno.

Naš vratar Dominik Kotarski teško je podnio poraz na startu Eura.

- Svi smo prilično razočarani, očekivali smo puno više. Ne znam zašto, ali u utakmicu smo ušli s previše respekta. Jako smo se dobro pripremili za ovo i ne znam što se danas dogodilo. Nije nam sada najbolja situacija, ali imamo još dvije utakmice i još uvijek ovisimo o sebi. Moramo dignuti glavu i biti bolji u nadolazećim utakmicama – kazao je Kotarski, a na njega se nadovezao Martin Baturina:

- Nije nam dobro išlo. Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili, dok oni svoje jesu. Došli smo dati sve od sebe i pobjeđivati, danas to nismo učinili. Ništa još nije gotovo, pokušat ćemo pobijediti u preostale dvije utakmice i proći dalje.

Zanimljivo, u ukupnom broju pokušaja prema golu bilo je čak 22:10 za Hrvatsku, u šutevima u okvir 3:3, u kornerima 8:2 za našu selekciju, a posjed lopte Hrvatske bio je čak 58 posto. Još jedan dokaz da statistika rijetko otkriva pravo stanje stvari na terenu.

Naša reprezentacija natjecanje nastavlja u subotu, 24. lipnja, utakmicom sa Španjolskom od 20.45 na istome stadionu u Bukureštu. Pobjeda bi nas vratila u igru za prolaz, a poraz praktički eliminirao i odnio nam sve šanse za plasman na Olimpijske igre.

>> Vijest koja je odjeknula: Mateo Kovačić je novi igrač Manchester Citya! Otkriveni detalji transfera

Ključne riječi

Komentara 9

CR
crnaguja1950
07:13 22.06.2023.

Rečki buco ne bi trebao voditi ni ekipu iz ulice a ne repku.Nego,zanimljivo je kako su zg prodinamo novinari odmah našli opravdanje za njega.....zanimljiva je ta veza rečkih šumadinaca i zagrebačkih polunovinara i mamićević lizala okologuzne prašumice

RE
RedTree
17:37 22.06.2023.

Niti jedan od ovih igrača što su tamo nije blizu A reprezentacije u bližoj budućnosti realno izgleda, eventualno Beljo i Ljubičić, ako budu dobro igrali. A i kod izbora izbornika moglo se možda bolje malo izabrati. I apsurd je da netko tko da 16 golova ne dobije poziv, a oni s puno manje da. I da se ne odradi ni jedna prijateljska utakmica.

JU
jura1jura1
21:48 27.06.2023.

Svi ti nasi mladi hoce u prvom redu pokazati sebe i od tuda dolazi prekomjerno mucenje lopte. Vuku i muce loptu do beskraja nitko nikome nebi podvalio loptu za gol sansu . Sve sto smo od njih vidjeki je sebicnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije