Izbornik Perasović:

Ne mogu vjerovati da Mario Hezonja ne bi htio igrati za Hrvatsku

Mario Hezonja
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
11.07.2015.
u 14:25

Trener Magica izjavio da se Mario u Orlando vraća u kolovozu, a on bi se baš tada trebao priključiti Hrvatskoj.

Na dan zagrebačke prozivke kandidata za nastup na Eurobasketu, sa twittera novinara Orlando Sentinela stigla je uznemirujuća naznaka po hrvatskog izbornika Velimira Perasovića. Josh Robbins piše o tome kako mu je Mario Hezonja kazao da nije siguran da će igrati za Hrvatsku na ovoljetnom Eurobasketu u Zagrebu.

- Ne znam, moram pričati s trenerom.

Žele ga odmornog

Ne zna se je li Mario pri tome mislio na izbornika li na Scota Skillesa koji ga, čini se, ne bi volio vidjeti u hrvatskom dresu ovo ljeto. Isčitava se to i iz sljedeće Skilesove izjave date nakon svršetka Ljetne lige u Orlandu.

- Kako mu je nedavno završila sezona u Španjolskoj, on sada ide kući na odmor i vratit će se u kolovozu.

A 1. kolovoza Mario bi se trebao staviti na raspolaganje Perasoviću. Jer, tek toga dana dozvoljeno je NBA Europljanima da se pridruže svojim reprezentacijama.

- Moramo uspostaviti kontakt s Hezonjom koji se ovih dana treba vratiti u Hrvatsku. Bio bi red da i on napravi liječnički kao i svi ostali reprezentativci.

To govori izbornik Velimir Perasović koji se nada da je sve izvučeno iz konteksta.

- Vi mediji uvijek izvlačite negativan kontekst. Iz klupske perspektive to je i logično i meni razumljivo, no iz naše to ne izgleda dobro. No, i ja sam bio klupski trener pa sam igračima govorio da ne igraju za reprezentaciju, ali jednu drugu, a ne Hrvatsku. Za sada to meni nije problem, a ako mi kaže da ne želi igrati onda će biti problem. To sada ovisi o njemu, koliko je snažan, čvrst u svom uvjerenju. Ja osobno ne mogu vjerovati da Hezonja ne želi igrati za reprezentaciju jer mi je govorio da je željan igranja za Hrvatsku.

Nakon slučaja Bender, kada se prepustilo da sve ide svojim tijekom pa smo vidjeli kamo nas je to odvelo, nije mudro više ništa prepuštati slučaju.

- A što vam ja mogu reći ako do njega ne mogu doći niti telefonski? - žali se Peras.

Pozivi na krivi broj

Je li to normalno da izbornik ne može doći do igrača?

- Kod nekih naših igrača to je normalno. Doduše može se dogoditi i da nemam pravi broj kao u Hezonjinu slučaju. Tražio sam ga 20 dana i poludio, a onda sam od Tomića dobio njegov novi broj i on se javio iste sekunde.

Hezonja zacijelo priželjkuje dobar status u nacionalnoj vrsti, a to bi udobrovoljilo i njegove poslodavce koji ga diskretno pritišću.

- Ja od njega stvarno dosta očekujem, a ne bih računao na njega jedino ako bude katastrofalan na pripremama. No, po onome što vidim realno je da dobije pravu priliku.

Osim toga, Hezonji će biti dovoljno par zakucavanja i trica da postane ljubimac hrvatskih navijača pa je šteta i takvu priliku propustiti.

>> Hezonja odlično počeo u Orlandu: Ovo je tek početak puta

Komentara 4

BA
barbaizamerike
15:17 11.07.2015.

igrat ce nego sta i nece biti crna ovca

LU
lukateli1
10:14 15.07.2015.

Ako nece da igra, ne mora! Al' nabijem na neku stvar onda svake novine, portal ili tv postaju koja objavi bilo kakvu vijest o njemu u buducnosti! I slus!

DI
DiogenIZsinope
11:39 16.07.2015.

hrvatski igrači su hrvatskom narodu zanimljivi jer igraju za reprezentaciju i na taj način predstavljaju svoj narod i državu.u onom trenutku kad neki igrač igra za klub a ne želi za reprezentaciju on postaje neprijatelj i izdajnik.neka tako i ostane.ukoliko stvarno ne dođe na euro ne želim pročitati ni jedan članak vezan uz njega osim one u kojima ga se proziva izdajnikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije