bijes navijača

Ne stišava se ljutnja na HRT: Irci bi prenosili Hajduk za 4000 eura!

Hajduk - Osijek
Foto: Tino Jurić/Pixsell
17.07.2014.
u 13:45

Nije teško zaključiti koliko je tih 4 tisuće eura smiješno malen iznos za televiziju s budžetom debelo većim od milijardu kuna, poručuju navijači.

Ne stišava se ljutnja navijača Hajduka zbog toga što HRT neće prenositi utakmicu s Dundalkom u drugom pretkolu Europske lige. S HRT-a su, naime, obrazložili kako su takvu odluku morali donijeti zbog velikih troškova u 2014. godini.

- Kontaktirali smo jednu irsku televiziju koja je ponudila organizirati prijenos utakmice u produkciji s tri tv-kamere za 4.000 eura! U redu, svjesni smo da bi takav prijenos bio na razini onih od prije 20-ak godina, ali i to bi nas, uskoro bivše pretplatnike HRT-a, zadovoljilo više od – ničega - priopćili su iz Društva prijatelja Hajduka u Zagrebu te dodali:

- Nije teško zaključiti koliko je tih 4 tisuće eura smiješno malen iznos za televiziju s budžetom debelo većim od milijardu kuna. Da ne bi bilo zabune, čak niti ovih 30-ak tisuća kuna nije glavni razlog zbog kojeg su ovih dana odaslani brojni navijački mejlovi prema Prisalju. Naprosto, ne mareći previše za revolt velikog broja ljudi javna televizija izignorirala je utakmicu koja bi bila gledanija od one kojoj je pretpostavljena, jer vjerujemo da će i ovaj potez HRT-a privući još poneku tisuću gledatelja više na Poljud u uzvratu - poručili su iz DP Hajduka u Zagrebu.

 

 

A kako prenose 24sata, Ivica Blažičko uspio je sa svojom "Sportskom dimenzijom" dogovoriti prijenos utakmice za šest tisuća eura. Dundalk je prihvatio njihovu ponudu, pa sad mora pronaći reportažna kola u Dublinu i dovesti ih do 80-ak kilometara udaljenog Dundalka.

Ako uspiju u toj potrazi i realiziraju prijenos, ostaje još samo pitanje na kojoj televiziji će se prijenos moći vidjeti. Favorit je Arena Sport, s kojom Sportska dimenzija uspješno surađuje.

>>Gnjevni navijači poručuju: Nema Hajduka - nema pretplate HRT-u

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar petrolio
petrolio
14:44 17.07.2014.

mislite da HRT ovo radi u interesu Dinama i navijača? u zabludi ste! pravi Dinamovci nemaju ama baš ništa protiv prijenosa Hajduka ili Rijeke, dapače drago nam je pogledati svaki hrvatski klub, uz želju da prođu dalje i dostojno prezentiraju našu zemlju! pitate se kome je onda u interesu izazivati provale bijesa i gnjeva u Primorju i Dalmaciji, a protiv "privilegiranog" Dinama? odgovor je jasan - političarima vladajuće partije koji su postavili takvu upravi HRT koja bez ikakve potrebe i razloga na ovakav jadan način potiče sukobe između juga i sjevera! sad kad to znamo, što ćemo poduzeti svi skupa???

DE
Dex
14:54 17.07.2014.

ovdje neko prosipa gluposti .... irska televizija nema nikakve namjere raditi prijenos jer im je financijski neisplativo .... cijena signala je 4 000 eura ... najam reportažnih kola, kamermani, tonci, komentatori i ostalo je 60 000+ eura .... kome bi irci mogli prodati prijenos osim nama? da li će netko od naših tv kuća platiti cca 65 000+ eura za jedan tv prijenos? blažićko nudi prijenos za 6 000 eura'? odmah u startu je na naiciva zarada od 2000 eura jer on jako dobro zna koliki su stvarni troškovi jer se dobro omastio prodajom sveg hrvatskog sporta areni dok je još bio zaposlenik hrt-a što znači da se okoristio kriminalnom radnjom protiv vlastite tvrtke ...

JA
JackRussell
15:15 17.07.2014.

"ali i to bi nas, uskoro bivše pretplatnike HRT-a" E da mi je baš znati kako će te to vi prestati plaćati pretplatu....baš me zanima. Da imamo izbora, nitko normalan ne bi plaćao HRT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije