Dragutin Šuker

'Nećaka Davora pripremio sam za SP u Francuskoj 1998.'

'SPORT DRAGUTIN SUKER SNIMIO IGOR SOBAN'
'Photoshop'
04.03.2010.
u 19:16

Dragutina Šukera (58), profesora tjelesne i zdravstvene kulture na Veleučilištu u Rijeci, Stručni savjet (Janković, Dobrić, Gergatov) odabrao je za novog izbornika muške odbojkaške reprezentacije.

Drugi put u karijeri sjest će na klupu muške reprezentacije.

– Bio sam izbornik 1996./1997., no bolje da o tom vremenu ne govorim. Nije mi ostalo u lijepoj uspomeni – rekao je Šuker.

Kao igrač, osvojio je broncu na Europskom prvenstvu 1979. godine u Parizu, a s Mladosti drugo mjesto u Kupu kupova 1978. godine. Kao trener, sa slovenskim Salonitom, gdje je i danas trener, dva puta igrao je u Ligi prvaka.

– U klupskoj odbojci osvojio sam sve što sam mogao. Sada mi je izazov da s reprezentacijom napravim nešto veliko, recimo izborim Olimpijske igre u Londonu – rekao je Šuker koji svaki dan prije podne predaje na Veleučilištu, a popodne odlazi u Anhovo na treninge Salonita.

– Znam da me u svibnju očekuju prve kvalifikacije. Do tada treba vidjeti koji igrači žele igrati. Sa svima ću razgovarati, pa i s Omrčenom.

S Mladosti ste ove sezone igrali u Interligi. Kakvi su klinci koji su izborili dva Final Foura, u Interligi i Challenge kupu.

– Odlična generacija. Svi su visoki i kada za nekoliko godina steknu iskustvo bit će jako dobri. Radujem se novom izazovu i želim da se pokrene muška odbojka u Hrvatskoj – rekao je Šuker.

Zanimljivo je da je Dragutin Šuker stric bivšeg nogometaša Davora Šukera.

– Najmlađi sam od petorice braće. Davorov je otac najstariji.

Bili ste u kampu reprezentacije 1998. godine?

– Davor me zvao i pitao želim li mu biti osobni trener jer je igrajući za Real propustio osnovne pripreme na Bjelolasici. Bio sam u kampu 15 dana uz dopuštenje Ćire Blaževića. Pomogao sam mu jednom i u Madridu – kazao je Šuker.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:15 04.03.2010.

Pošten i sposoban čovjek dolazi na čelo reprezentacije! Šteta što iste kvalitete nema njegov rođak što sjedi pored Jadranke Kosor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije