ZLATKO KRANJČAR Izbornik kockastih izdiktirao očekivani sastav, ali i ponudio čudan alternativni

Neće li igrati Niko Kovač, napast ćemo sa tri špice!

06.10.2005.
u 17:38

Na licu isti osmijeh, iako za nijansu slabiji. I Zlatko Kranjčar jučer je izgledao nekako ozbiljniji, mobilniji. - Sva moja razmišljanja trenutačno su vezana uz kapetana Niku Kovača. Ako će on biti spreman za nastup, Hrvatska će u tu važnu bitku krenuti u sastavu koji ste već objavili: Pletikosa - R. Kovač, Tomas, Šimunić, Srna, Tudor, N. Kovač, Babić - Kranjčar - Pršo, Klasnić - rekao je mirno izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar. A onda je aktivirao bombu:

- Igrat ću sa tri špice! Potražili smo octa i vode. - Da, Niko Kranjčar će se povući na Tudorovo mjesto, ovaj će se pomaknuti ulijevo, a u igru će ući Balaban, pa bi to onda ovako izgledalo: Pletikosa - R. Kovač, Tomas, Šimunić - Srna, Kranjčar, Tudor, Babić - Balaban, Pršo, Klasnić.

Protrljali smo oči. Možda Cico pili naopako, pomislili smo, možda želi Lagerb?cku dati neku novu sliku. Ili će povući Pršu na Kranjčarovo mjesto, te tražiti od Klasnića i Balabana da visoko napadaju. No, čudna nam je ideja da Kranjčar dobije novu ulogu, defenzivno puno zahtjevniju. Ne sviđa nam se ta ideja, ne treba zaboraviti da nam, na kraju krajeva, nož nije pod grlom. No, danas je tek četvrtak i sve je sa starijim Kovačem otvoreno. Sigurno je jedino da će kockaste, neće li Kovač istrčati, u maksimirski vulkan povesti Igor Tudor. Na kraju je izbornik poručio:

- Nećemo srljati, svi zajedno, s prepunim i glasnim tribinama, moramo biti strpljivi. A mogući rizik preuzet ćemo u posljednjim minutama. No, ni tada nećemo s 11 igrača u njihov kazneni prostor. Vjerujem da će ipak sve biti odlučeno prije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije