Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O OVOME ĆE SE JOŠ PISATI

Neke hrvatske reprezentativce čekaju velike promjene, svima je zajednička jedna stvar

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
29.06.2024.
u 07:00

Hrvatska je ispala s Eura, ali igrači su ostavili dobar dojam. Zanimljivo, za igrača koji ni nije bio na kontinentalnoj smotri traži se 10 milijuna eura

Iako se hrvatska nogometna reprezentacija nije iskazala na Euru u Njemačkoj i kući otišla prerano, igrači su ipak ostavili dobar dojam. Naime, nakon ispadanja s turnira nakon grupne faze, dio vatrenih razbježao se na odmore, a dio se bavi svojom karijerom. Josip Stanišić odmah nakon Eura otišao je u München gdje je potpisao novi ugovor s Bayernom.

– Rođen, odrastao, ostaje u Münchenu – objavio je bavarski klub na društvenim mrežama kada se pohvalio potpisom hrvatskog igrača. Ugovor je potpisan do ljeta 2029. godine i prilika je to Stanišiću da se još više nametne na najvišoj razini europskog nogometa.

Inače, 24-godišnji branič može igrati kao desni bek i stoper, a protekla sezona bila mu je kao iz snova. Bio je na posudbi u Bayer Leverkusenu s kojim je osvojio povijesni prvi naslov prvaka Njemačke.

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
1/6

Sve više se piše i o Marku Pjaci (28) koji bi Rijeku trebao zamijeniti Dinamom. Pred transferom je potencijalno i vratar Dominik Livaković (29). Naime, turski mediji tvrde da će Fenerbahçe zamijeniti Celticom prije nego što završi Euro. No, pojavile su se i informacije koje to sve demantiraju.

Za razliku od njega Nediljko Labrović svoj je transfer obavio uoči turnira. Nakon Rijeke karijeru će nastaviti u redovima njemačkog prvoligašem Augsburga koji je lani zauzeo 11. mjesto u Bundesligi.

Kotarski je tražen

Još jedan hrvatski vratar, Dominik Kotarski (24), nije bio na Euru, ali nadao se pozivu, pred iskorakom je u karijeri.

Kotarski je imao sjajnu sezonu u redovima grčkog PAOK-a, a ovo ljeto mogao bi ga napustiti. Naime, talijanski insajder Gianluca Di Marzio tvrdi da su za njega navodno zainteresirani klubovi iz najjačih svjetskih liga. PAOK za njega traži 10 milijuna eura odštete, a žele ga talijanska Parma, Augsburg iz Bundeslige, povratnik u Premiership Southampton, a u igri je i milanski Inter.

Puno je polemika i oko ostanka Brune Petkovića i Martina Baturine u Dinamu. Za mladog dinamovca navodno je zainteresirano nekoliko klubova s opcijom posudbe uz mogućnost otkupljivanja ugovora, ali mnogi vjeruju da će i sljedeće sezone ostati na raspolaganju treneru Sergeju Jakiroviću, baš kao i Petković.

No, svima njima jedna stvar je zajednička, a to je da sada idu na odmor, a onda se priključuju svojim klubovima, kreću s treninzima i pripremama za novu sezonu. Većinu njih gledat ćemo i po klubovima HNL-a, među njima je Ivan Perišić koji će se momčadi Hajduka priključiti 12. srpnja i trebao bi biti spreman za nove susrete Bilih kojima 25. srpnja na Poljud u sklopu prve utakmice drugog kola kvalifikacija Konferencijske lige stiže islandski HB Torshavn. Perišić se proljetos vratio igranju nakon ozljede od koje se dugo oporavljao, u novoj sezoni trebao bi biti na sto posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije