ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Nenad Bjelica trebao bi postati novi trener Dinama!

Trener Osijeka Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice protiv Dinama
Goran Stanzl/PIXSELL
25.09.2024.
u 13:21

Bjelica se tako očito vraća u Maksimir, nakon što je trener maksimirskog kluba bio od 2018. do 2020. godine

Nenad Bjelica, gotovo sigurno bit će izabran za novog trenera Dinama. Ono o čemu se pričalo ovih dana tijekom današnjeg dana dobilo je i potvrdu. Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da su ostali još samo detalji, odnosno da Bjeličin izbor još mora amenovati Izvršni odbor. Bjelica se tako očito vraća u Maksimir, nakon što je trener maksimirskog kluba bio od 2018. do 2020. godine.

S Dinamom se razišao u proljeće 2020. godine nakon što nije pristao na smanjenje plaće usred korone. S plavima je osvojio naslov prvaka 2018. nakon što je Jurčević već osigurao titulu, a onda je prvak bio i 2019. godine. Kup je osvojio 2018. pobjedom protiv Hajduka u Vinkovcima. S Dinamom je izgubio finale Kupa protiv Rijeke 2019. godine. U sezoni 2018./2019. s plavima je prezimio u Europi nakon 49 godina te igrao osminu finala Europske lige i ispao od Benfice. U sljedećoj sezoni uveo je Dinamo u Ligu prvaka, gdje je u skupini sa Cityjem, Šahtarom i Atalantom bio posljednjeplasirani. No pobijedio je Atalantu 4:0 te do zadnje utakmice bio u igri za prezimljavanje.

Nakon odlaska iz Dinama trenirao je Osijek, Trabzonspor i Union Berlin. U sva tri kluba dobio je otkaze jer je bio neuspješan. U svojoj karijeri kao trener ukupno je vodio 595 utakmica, a upisao je 298 pobjeda, 141 remi i 156 poraza. U Ligi prvaka je, osim Dinama, kao trener vodio i Austriju Beč te Union iz Berlina.

Od najvećih uspjeha u karijeri osim postignuća s Dinamom vrijedi istaknuti i drugo mjesto s Osijekom u HNL-u, budući da je to najbolji ligaški rezultat u povijesti kluba.

FOTO: Nenad Bjelica pojavio se na sudu u društvu samozatajne supruge, u nju se zaljubio na prvi pogled

Trener Osijeka Nenad Bjelica održao je konferenciju za medije nakon utakmice protiv Dinama
1/12
Ključne riječi

Komentara 15

Avatar rubinet
rubinet
13:41 25.09.2024.

Ne sjećam se kad je Dotičnik odradio ugovor u potpunosti...........(starost)

5S
5simo
14:00 25.09.2024.

Iz svih klubova je bio šutnut nakon par mjeseci,dakle pravi trener za Dinamo.

WO
worldisflat
13:37 25.09.2024.

bu vratil otpremninu iz prvog ugovora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije